澳洲移民 你問我答 (31)

1001 回覆
32 Like 0 Dislike
試下用電腦 / 換page既語言。
應該唔會即刻,除左TSMIT升到70k。
由我巴,想請換教下你啦睇黎緊既student and graduate visa既改變
我本身巳經批左3 4既整車,所以唔太擔心student visa 既改變,但你估graduate會點玩法呢?
因為見話想留就技術班人,變相我呢啲讀3 4既人係咪會困難左?
讀個科就同依家份工及將來的 prospect 關係密切, 不過我係高齡學生 + 一家大細一齊申請, 唔知係咪會耐 D
因為見話想留就技術班人,變相我呢啲讀3 4既人係咪會困難左?
整車都係技術

不過你掉返轉頭諗諗,如果讀書 PR 呢條路真係難左的話,仲邊有人願意黎讀書? 澳洲咁靠出口教育呢個 business 所以應該唔會改到太離譜。當然一定工作經驗/英文要求就唔出奇既。
最近整一家人既500都係唔超過兩個月.......
可能因為我超過40歲, 難度大D?
唉, 都係打定輸數, 預左有會被拒簽好D
由我巴 情況係咁

有僱主用482擔保我去澳洲番工
但我又收到190 invitation
咁如果我 拎住482番工 會唔會影響我190嘅申請㗎
想問下收到Immigration email話immi assessment commence (189)

大概需要再等幾耐會收到正式入pr? 謝謝
我早幾頁問過一樣問題
轉device 轉vpn 轉browser 轉wifi都唔得
最後比我disable左mac個private replay先搞掂
CLS網頁
*private relay
我最後係reset曬所有野之後 reject cookies又得左
個網真係唔知咩事
有冇人考過ccl廣東話可以分享吓點搵resource或者有咩course可以上?
想問下citizenship by descent, 不過一路係香港住,去澳洲唔夠兩年,如果想帶小朋友移返過去,有無得dependent visa? child visa 未夠兩年好似無得申請 ...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞