[A/I][Gen2][Raid] Pokemon Go (8) 發問前先睇第一頁

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Rejoin  後唔計之前死左既Damage,所以諗清楚點打

所以尾門擺蛋,用黎爭取時間補血 / 換其他寵

可以中途補血咩???

注意, 如果打boss時出番去選寵畫面, 傷害量就會重置。即是說如果打到後期, 六隻寵死哂出番去, 再入番場打, 傷害量必然只會+0, 所以盡量不要令六隻寵死哂(可以考慮用幸福蛋擺最尾, 記得是最尾, 頭五隻請用可以做到最高輸出既寵, 這樣做, 傷害量+2或+3的機會就會很高)。

無得補即係等隊友支援

姐係6隻一齊死晒 中途出場 補滿再入就重新計傷
而死5隻 淨低隻蛋 再出去補5隻入黎 傷就唔會重新計?

又或者打完一至3隻走,之後換完再打,咁咪打9隻但後面6隻打耐d
Rejoin  後唔計之前死左既Damage,所以諗清楚點打

可以中途補血咩???

注意, 如果打boss時出番去選寵畫面, 傷害量就會重置。即是說如果打到後期, 六隻寵死哂出番去, 再入番場打, 傷害量必然只會+0, 所以盡量不要令六隻寵死哂(可以考慮用幸福蛋擺最尾, 記得是最尾, 頭五隻請用可以做到最高輸出既寵, 這樣做, 傷害量+2或+3的機會就會很高)。

無得補即係等隊友支援

又或者打完一至3隻走,之後換完再打,咁咪打9隻但後面6隻打耐d

btw, 我見一張ticket可以狂打同一個gym?

可以中途補血咩???

無得補即係等隊友支援

btw, 我見一張ticket可以狂打同一個gym?

只要之前打輸就得,爆波煙就冇得再打
有人改左名想洗底喎

可以中途補血咩???

無得補即係等隊友支援

呢個戰術幾好 搵三隻炮灰上左先

可以中途補血咩???

無得補即係等隊友支援

唔係講緊唔好俾6隻都死晒渣咩?

死晒再入會重置
屌啱啱彈咗之後話我太遠
行極都入唔番
仲嘥咗張pass
利申:朗豪坊8分鐘剩
依到有冇人有100IV 班吉拉
早上真係唔夠人打

晒左張free pass

晨早第一雀

仲有無特別野要擺係新Post

呢個POST有人問過果堆

呢個POST有人問過果堆

好多第一頁都有答案

已經証實無呢回事

已經証實無呢回事

講緊結算嗰陣個damage bonus(俾你拎多啲波嗰個)呀下話

神鳥時間
event完結日期

神鳥時間
event完結日期

放左係#1

以下呢篇

詳細解釋一次捉「神鳥」嘅機會率(修正版本)

1. Base rate = 3% <- 呢句係成篇嘢嘅基本。Base rate 即係你直拋個波,拋中咗,不過冇餵提子,又冇Nice、Great、Excellent — 你咁做就有3%嘅成功率,即係三十幾個波會捉到一次。呢個3%係唔會喺正常人身上發生嘅,因為你最起碼都會餵莓吧?

2. 識chok 西 (curve ball) 就會增加成功率 <- 識curve ball 就會增加成功率大約1.7x。用返上面3%個例子,chok 西嘅話就會變成5.1%。

3. Golden Razz Berry 唔慳得 <- 同curve ball 類似,用Golden Razz Berry 會增加成功率,增加嘅量達到1.8x。假設你用Golden Razz Berry 又chok 西,你嘅成功率就會跳到9%!

4. 原來Type Medals 有用㗎 <- 出第二代精靈嘅時候,N記加咗個Type Medal。簡單嚟講就係你越捉得多某一類精靈,你就會慢慢升級,頂點係Gold Medal。如果你捉咗好多冰系嘅精靈,你就會有冰嘅Gold Medal,捉急凍鳥嘅機會就會增加1.3x。

5. 天道酬勤 <- 練習得多就自然可以更準確咁拋到Nice、Great、Excellent。當你拋到Excellent 嘅時候,你嘅成功率會增加1.85x,Great 就多1.55x,Nice 都有多1.2x。

集合晒以上嘅因素,如果你有Gold Medal,用Golden Razz Berry,chok 西,又拋到Excellent,你嘅成功率就會由3%跳到去22%!

以下呢篇

加埋

以下呢篇

加埋

Rejoin &nbsp;後唔計之前死左既Damage,所以諗清楚點打

已經証實無呢回事

講緊結算嗰陣個damage bonus(俾你拎多啲波嗰個)呀下話

姐係總之有打就有計傷?

我尋日死左重入得六粒波 可能D寵太廢
最勁2400

神鳥時間
event完結日期

放左係#1

大家快d拎夠火同雷系既加成呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞