True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我上網搵佢個盒 輸出係咩好似冇講 未搵到
不過我有時覺得佢個盒大 又要博當dac 咁
不如我用鼠尾仲好
B&O EQ落咗洗衣機係咪冇得救
如果要換新邊隻係差唔多級數
啱啱去西九見到Yamaha 有個 booth 賣緊隻 Yamaha TW-E5B,D spec 好似都唔錯,想問吓有冇人用過?
本身用緊xm4 近日發現降噪好似廢左勁多 行街啲車聲 人講野聲都聽到 搭巴士都聽撚到人講野 想換個更好解躁耳機 有無ching推薦?
用緊az60 諗緊換邊對好
Mtw3 可以試 或者 pi7 s2
Twx 9 ?
Audio FoKus Mystique 同之前fokus pro音色方面係咪進步咗好多
睇好多評測都話某程度上隻mystique係差左
但pro已經停產左
Xm4一年右耳永遠90%電
我之前都用緊az60
但壞咗一邊
而家就用緊pi7
Pi7 音場、分析力都好過az60
Pi7 s2 ANC 如何?
pi7 s2 剛聽
分析力一定好 有鐵味
但個種女聲同清秀 得az60做到
az60 盒細 方便啲
有冇人知邊間ok嘅可以買到ATH-TWX9
pi7 s2 同momentum 3 比,邊個靚聲D

聽band
我覺得合格有餘
播埋歌基本上聽唔到出面啲車聲
pi7 分析力勁 有動鐵味 base 唔夠重 實為主
momentum 3 有圈味 好有深海味 講清一定唔夠pi7 s2
pi7 個盒好大 但可以用黎做dac
pi7 帶得舒服過mtw3 好多 講真
佢幾ok 冇得同xm4 比 我覺得佢同mtw3 差唔多
人在日本,請問有冇邊隻抵玩可買??
記憶中係Aptx , according to head-fi forum
sony 好似退tax 買佢啲野平
真心黑
好似七月買 無壞過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞