True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
Pi7 s2 試完幾正 但正路嚟講係咪應該試埋 mtw3 同mystique先?

仲有呢家買係咪好不智 就快又出sony xm5

利申用緊 xm4
又係因為舊電太廢 得半個鐘聽好煩好想換
係真係幾大個
起碼等過埋禮拜四,睇下Sony發佈會除咗手機有冇新TWS先
sony次次等完都係失望得半個鐘就嗱嗱臨換咗佢啦 早買早享受
其他牌子旗艦用咗2年都仲撐到大半日 xm4咁快嚿電就打柴 有信仰都救唔到仲話等
mystique試完啲聲就真係最top 唔嫌貴就直屌啦
利:入咗mtw3 試完想入埋pi7
係諗mystique 定pi7 s2 呢2隻為主
但mystique 好似話好易跌出嚟? 同冇anc?
搭車平時嗰啲都會斷?
有時搭地鐵左耳會斷下斷下
mystiqe就真係要試,因為佢個導管好粗
S2 連線都係咁廢?
橙 原價入?
係有啲大粒有少少塞爆耳窿個feel 不過物理隔音係做得幾好 聽落同其他用咗anc有得揮
不過xm4個speak to chat真係太方便
依家用noble都係除低同人講野算
但同級嚟講 音質真係我試過最短就除返落嚟原本好期待諗住一出即買 點知最基本嘅第一關都過唔到就唔洗諗其他功能 出下一代真係要睇定啲先
我電都唔換轉noble算
可以試埋mystique先
因為pi7s2 同佢聲音走向又唔同
買咗sennheiser la
覺得隔音一般
用落覺得值唔值呢個價
睇下想要d咩囉
因為noble喱對野一定係音質比重佔大d
換言之唔好期望佢d咩anc 通透模式,軟件野做得好

聲黎講就好盲目架啦,我就擺明為左佢個低音而衝
低音下潛有少少力水啦,又聽到鼓皮震動但唔會蓋過高中音
無線黎講算ok la
聲底又唔係xm4咁一舊野...

暫時用得開心既但其中一邊好似有少少硬件問題,觀望多日睇下點先
mtw3我懷疑佢個收音咪長期都開緊咁,一大風少少就聽到好清楚d風聲,好似特登收d風聲入個mic到,其實之前已經討論過呢個問題,但到而家都未解決到,應該唔係隔音差嘅問題,一二代都唔會咁樣,所以mtw3先會整個抗風功能出黎
試下用個細d嘅耳翼/耳膠
唔係大個啲會好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞