True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
想問下依家最強係咪pi7 s2
見佢有盒可以出到aptx
宜家仲有冇around 5舊有anc無線耳機
jabra Elite 4 Active
jlab epic anc
nural 10+

原來價位有唔同 如果上面3隻有冇得諗

或者有冇其他款都係budget內都ok
想問bose qc II 有啲鋪做到18xx, 都係行? 唔使去bose 鋪買? thx
個app操作好有問題,set完個觸感控制後下次再連冇左個setting

冇得單邊連線,一播歌2隻耳仔都一齊播,放埋入盒都繼續播

但聲底幾平衡
想問如果sony wf-1000xm4 同 Sennheiser Momentum True Wireless 3 邊個會好D
聲 後者
功能 前者

但聲好個人 去聽吓先
傳統耳機牌子出TWS
頭2代都要睇定啲
唔好做白老鼠
請問而家去邊到買MTW3比較平
想問吓一對真無線藍牙耳機通常用幾耐會壞
用左Sennheiser 年半右耳無聲
打去維修部又無人聽
Send email 又唔覆
有無Ching 試過?
$1000-$1500 budget
音色未係好高追求 但要降燥超班
搭地鐵都係-80% 有冇推介
XM4
考慮緊 Sony LinkBuds S,Sennheiser MOMENTUM 3同埋Audio-Technica ATH-TWX9
可惜我住嘅地方冇得試Audio-Technica ATH-TWX9
好驚隻耳仔戴得唔舒服
粒電係咪好易死
Linkbuds 如何
如果budget 1000-2000

Nobel fokus h-anc
final z3000
sony xm4

主要都係平時搭下車嗰陣聽歌
或者可能出街嗰陣聽下歌咁
邊隻會比較推薦啲
主要都係聽廣東歌或者kpop
會唔會有降噪好啲
降噪就sony
音質就z3000/2000
h-anc 係咪兩邊都唔掂
z3000係掂,但佢好似冇ANC
決定左earphone , 想搵幾隻試,除左Bowers & Wilkins Pi7 S2 同 final ZE8000 重有幾邊幾隻推薦?
降燥麻麻,一分錢一分貨,不過係勁舒服,追求舒適感而款最好,不過要留意可能有wind noise white noise問題,因為build quality /qc 較差,所以睇你好唔好彩
B&o
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞