True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
thanks, 但pixel buds pro得ACC 音質會唔會好差?
上個post有人講過,似乎都兩極,一試就放低或者好鍾意
呢三隻計我個人會揀cotsubu
呢個價錢,唔洗要咩牌子嘢啦
幾十蚊同百零蚊差別唔大
有冇ching 知ath-twx9邊有得買同試
如果用iPhone就冇乜所謂,,Linkbud s 賣點ldac iphone 用唔到不過Linkbud s 係戴得好舒服又方便夠哂細隻
諗緊呢隻定next 1
部電話冇Aptx adaptive
淨係用到ldac
1more evo係咪真係咁抵 個個kol都吹到無缺點咁滯
有冇ching用緊ze8000

依家用緊pi7 心思思想換
清返夜班日頭先訓?
3M耳塞隔到幾多%?
如果隔到六成以上
建議可以試吓造隻耳模黎戴

BTW耳模原意係用黎整CM/助聽器
好似材料會收縮
你可能需要再用CM材料黎整一個實心模
隔到五六成 塞得入再多少少,學上面話齋低頻boom boom 聲隔唔到
好似幾好提議你所講嘅係咪電腦城有間dxx泛x呢類可以整到?價錢會唔會好貴
實心模係咩黎?
唔該晒巴打
好多年前玩過吓CM嗰陣整過
當時大約五六舊,而家計返通脹可能八舊左右掛
而家應該唔少CM訂製店,因為整平價CM技術要求唔高
你GOOGLE吓耳模應該有唔少選擇

CM係一個倒模耳形膠殼
中間入面放單元電線之類
隔到八成音以上,勁過而家一般ANC
整個CM殼但唔要CM餡...我就唔知點計
只係覺得入面填滿膠會更隔音
BTW CM殼係硬膠黎,可唔可以戴住訓都係一個考慮因素
耳模就軟嘅,但耐咗會縮水
可以實際搵間耳模店/CM店問吓詳情
好耐之前整過
唔記得邊間整嚕
當時體驗其實麻麻地
唔知本身耳道問題定佢哋手工問題
左邊唔多貼
而家唔知技術有冇進步到呢?
總之而家去邊間整方面提供唔到建議

另外有啲人自己買膠自己吱耳模

希望你早日有好覺訓
本身有隻n6pro第一代
啲聲係幾討好
低頻唔會話好勁
人聲中高頻延伸都幾好
聽j pop 女聲都唔錯
巴打唔該晒 苦海明燈呀
過兩日去試吓
好人有好報
邊度有得試
Ect 、let’s go 、英京
好多鋪頭都有demo 試
用緊N6 Pro2,將來都可能繼續Nural(Next1等佢跌價再諗)
我係一試就放低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞