True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
Technics TWS 真係建議等行貨算,上代嘅問題多到驚,如果AZ80 有AZ70 嘅音色但解決晒AZ70 嘅問題就好吸引
我唔熟呀,另外睇下你要厚暖定甜既人聲 睇下有冇巴打幫到你
要換耳綿呀,佢耳管同CM 一樣咁粗咁劑
雖然用耳棉人地話會削左好多聲
但係我用comply audio pro個款完全無問題
Sport pro 同埋 isolation 就真係削得多

另外依家用左一個月,都基本上煲好曬
簡單講,呢個價錢,真係交足功課有突

如果鍾意聽分析力高既野(EDM, Band, Rap) ,呢隻一定岩,直頭好似落disco聽緊現場咁
仆街,mystique 你可以講到2600
有消費券買減個崩都無
不過mystique有個問題就係某啲接收能力好差,金鍾轉車站同埋鑽石山繁忙時間斷得好誇張
Mystique聽EDM, Band, Rap會強好多
佢個物理隔音如何 始終無anc 有啲卻步
我用耳綿 (comply audio pro=

係街唔聽歌個陣,除左大車都聽唔到

聽歌個陣會隔曬

要比較的話,隔音好過airpod pro 1
暫時mtw3玩住先,我之前試mystique塞入少少個耳仔戴住有d痛,唔塞入d隔音又差,音質行先的話,其實無anc無防水都無所謂,等埋mx5同gemini2先算,主要係用緊三叔手機無aptx adaptive,不過連aptx,mystique都已經好好聲
星際最上面果層,music station斜對面果間(唔開名),個老細好似都係廿零歲,有興趣可以去同佢吹下水,可能平幾舊
聽講連線差嘅時候好似會自動轉mono mode,即係單聲道
係丫,不過斷下又連下咁樣,炆到唔想聽
無得搞,佢自動會轉mono mode,但佢信號差都唔斷線,係都要變單聲道。 我自己感覺鐘意聽mystique嘅人,應該都會鐘意mtw3,但mystique音質都係高一級,不過價錢就mtw3平一半,如果要試耳機,呢兩隻其實可以一齊試
英馬 Jabra 85t £78
B08HZ2PX2Q
咁佢又冇講錯喎
Jabra 真係太易干擾
喺街聽到要換底褲
喱個認同,喺旺角都會受干擾到1,2下
我覺得緊張anc既話都係唔好諗喱對
師兄有無想法 如果concern ANC PI7S2 會唔會係同價位音質上嘅另一個選擇
依對咁貴都無anc 值咩
Airpod pro都有anc, 但係垃圾
唔知
因為我直衝noble
但我見人屌佢個app屌得好甘
anc我覺得都係等xm5啦,但聲底係另一回事
睇價值觀囉,noble喱對野真係純粹係有D音質既無線黎
但如果你著重功能既就真係唔值咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞