True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
z3000本身隔音唔太差

雖然無其他特別功能
純音色黎講
幾百蚊係超值
Marshall Motif ANC 算唔算好?對比airpods pro 2
1500左右價位,想請教各巴打
用iphone 聽

重anc>音質>配戴感

聽開流行曲 pop咁

1.sony linkbud s
2. Mtw3
3.az60
4. Nural next1
聽講粒電好嚴重下
近排唔見咗個mx4
音質優先
想問下2000蚊樓下有咩好推介
呢個價位你可以試埋noble FoKus Mystique
momentum 3係咪有放電問題?
bose 會唔會仲好過 xm4
xm4 上星際試過隔音好似麻麻咋喎

一二代係有呢個問題 但三代應該有
佢唔係當問題 因為佢係冇關機功能 只要唔係叉電狀態 就進入pair and connect 入倉就係sleep function
入耳式嘅anc 只有apple 同Sony 真係超卓 而bose 最多跟得到 但bose 聲係垃圾嚟
唔好買MTW3
我上年8月買
壞左3次
3次都已經換個對新既俾我都係隔個半月就壞

岩岩壞第4次,已經唔想再去換
你用過全部款?
咁nobel呢
Nobel 聽過 唔啱口味
我都換左2次,過左半年又開始間中叉唔到電
今年會出xm5 但而家屎忽痕 想買嘢玩 apple watch 8定wh1000xm5
Bose 一直係玩降噪 係Sony apple 未出果時 得佢係玩得好出色
但Apple 一入市場 生態就變咗 因為降噪都幾專門 apple Sony 明顯有投放錢入去 其他嗰啲好多仲維持緊通用chipset 嘅方案 唔會有錢落呢度 所以一般anc 係普通嘢 再加物理隔音達到效果
Bose 降噪係同前兩者鬥得好勁 但明顯都輸個馬鼻 某啲場景會好啲咁解
而聲 不嬲唔係強項 應該咁講 聲都唔係呢三家強項 但論聲排聲 Sony apple 再到 Bose
Bose 聽過 唔啱
Apple AirPod 23 pro 2 加Sony xm4都現役 我老婆用xm3 AirPod 因為我用Apple 嘢多 所以有齊咁多隻
下 我又冇壞喎 好正常
手上或曾經玩過既true wireless
xm4 電有問題 好快冇 講電話垃圾 anc 超強 聲濛 低音勁
apps 算幾好
mtw3 大盒 聲有深海個種味 講電話都ok 冇投訴 anc 算中
az60 清聲 好清 女聲一流 低音勁過mtw3 如果你鐘意d 好秀麗又好清既聲 佢一流 個盒好單簿 冇無線充電

依家想買pi7 s2 試下佢個盒輸出aptx
黑到咁
其實Android 有aptx hd
用佢個盒係咪無用
佢輸出格式好似係aptx ll
咁唔知 我用開iphone, 想要好音質又要出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞