True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
有無可能係未戴好錯左耳壓/耳膠唔岩?
琴日洗衫嗰陣唔唔記攞個jabra耳機出嚟洗但係仲未過保養 想問如果咁樣直接攞過去話換得唔得
Spinfit得唔得?
有機會
因為試過有正常一段時間
但我唔知點校位
spinfit我都有, 會比原廠更fit
comply就隔音同埋個人覺得調音好啱
求救,Pixel用pi7 s2個app卡左係呢度
已經禁左一下個耳機
想問去邊度可以試耳機
驚唔啱耳型
旺角星際行一圈(?
出咗去試耳機,本來有諗買唔買headphone好,但見Pi7 s2咁嘅價又心動,試曬XM5/QC45/MTW4/Pi7 S2,用Romeo and Juliet一小段試嘅少少意見

XM5:ANC勁,但我覺得耳壓太勁,聽咗十分鐘已經覺得對耳唔係好舒服,同埋個頭壓都幾明顯,仲有個頭郁得勁個耳罩會唔啱位漏聲,似乎唔夾我個人

QC45:ANC勁,不過聲音質素平平,層次同大細聲唔明顯

MTW4:三款最平均,ANC稍弱但聲音真係無得輸,層次同大細聲明顯

但試完之後發現headphone似乎唔係好啱我,用完都唔係好舒服咁,個種壓力令我有少少卻步。跟住試埋Pi7 S2

Pi7 S2:無特別較個ANC,雖然試機個耳塞大細差啲但都還好,當然無headphone咁勁但我覺得同MTW4比唔差得好遠。聲音細節則幾乎完勝最關鍵係無headphone個種唔舒服嘅感覺

(好似有啲唔啱個topic始終試得一隻earphone但都真係感受到親自試嘅重要性,有時唔係你想買headphone就可以,個種壓力感人人感受唔同,要自己睇下接唔接受到)
岩岩入手左Noble Fokus mystique。

呢個價位既藍芽耳機黎講整體上好好
低音勁飽滿雄厚
分析力亦好好

聽開EDM, Rap 既會鐘意呢隻耳機

另外,想問下最新版本係咪呢個
要彈既就係通透模式唔可以用手勢較,每次都要開個apps先tune到
試完TWX9麻麻地 用返AZ60算
想問ZE8000個輕觸位係咪好唔靈敏?我要㩒幾次先有反應
有冇人用緊Sennheiser MTW3
我右邊耳機今日開始變細聲咗同埋有嗶嗶聲
如果拎去保養會係換過對比我定要等佢整?
最壞情況係咪可以買過第對
Az60同xm4點揀好?
鐘意人聲同埋戴得舒服既可以az60
Thx
Jabra想問邊隻好用,用過75t覺得都唔錯!

85t係咪已經冇再更新下一代

而家用緊Sony xm4用左一年有電流聲,

想換左佢
我都係落左訂PI7 S2,話5月頭會有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞