True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
未聽過有人話pro好啲喎
我聽話好過pro既人就好多 畢竟upgrade 左
兩個月前已經好多日本youtuber話隻耳機正
仲要勁推 所以我先買黎試
我未用過pro唔知
我剩係知聽唔慣新耳機既聲
其實唔係唔好聽
應該只係我未慣
應該等我用一段時間
聽多啲唔同類既音樂先有答案

因為我目前都係聽kpop/R&B多
話就話係upgrade左
其實實際上成隻耳機既取向唔同哂
兩隻都有+鍾意pro既人應該係會鍾意pro多d
如果你講既日本youtuber係指果個咩三世, 同埋個頭勁亂話自己做過耳機專門店呢兩條友既話
佢地都話pro係好d, 但因為停左產+舊款所以已經冇辦法推薦比大家
塞機嚴唔嚴重 我個隻好間唔中會窒機
https://youtu.be/ZhcHQvcDeM4

要睇緊係睇啲有埋實際對比既片
呢條片就講得好清楚
Pro係聲方面係尖端啲 比較容易聽覺疲勞
Mystique就一體感好啲
中低頻深度多左
主要係調音取向
客觀講哂啲分別

至於你講果個係咪呢個?
https://youtu.be/sDAzKh-iXuE
人地係話整體成像Mystique一體感比較好
如果聽搖滾金屬 專注度高既作品
就pro好啲
如果聽edm或者最新榜單歌
就Mystique好啲
我自己唔會睇左上角寫到明收左錢既片
根本就無講過pro好啲
你尻吹
個咩三世, 同埋個(頭勁亂話自己做過耳機專門店)呢兩條友
唔係你講架咩?
佢條片一樣有收費 自相矛盾
地鐵出車門搭扶手電梯多人咪間唔中會窒,不過好快冇事
豐澤tech life做緊優惠 平~$1000 上星期六 經過即刻狗衝咗
同價錢,
9成9headphone好啲
用緊nothing ear 1,樂器聲幾有層次
有無類似效果嘅耳機推薦
平1000,巴打係咪講緊pi7 第一代
Gemini一出就買
中間試過XM4 Pi7 S2 bose QCII ze8000
貪型買左twx9黎試
最後決定等Gemini 2 (希望有
可能唔夠勤力試多幾款
聽左咁多對我對木耳覺得冇對好過Gemini
唔知等幾耐,我都係等埋xm5先,因為xm4已經好強勢,只要解決左電池問題,哪怕音質有少少提升(正常一定有),已經可以狗衝
以我幾個FD XM4經驗係保養一過必壞
觀感超唔好
追post先知1月TWX9咁平,咩原因
想問下有冇ching 用緊beats studio buds? 有冇用後感share下
S1同S2同價
本身放走左S1, 見到S2呢個價都狗衝左
應該新年優惠
咁你又誇張左
好唔好得過gemini 只係睇你鍾意聽咩類型既音樂
有啲好複雜嘅音樂 可能有成十幾樣樂器
例如係EDM咁
事實真係要分析力夠強既耳機先做到
係呢方面fokus mystique就贏哂
但低音方面始終都係gemini最順耳完全唔洗調校eq

我個人覺得如果唔識調教eq嘅人
音樂取向又係著重音場同低頻比較多
買gemini係最好
而家b&o eq仲買唔買得過?
而家1250有交易
mtw3 想問下大家有無耳機走電既問題...?
我哥對要成日插線個盒先會充隻耳機.....
出街聽歌有風聲
好奇呢隻同PI7 音質上既比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞