True Wireless真無線耳機討論 (69)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
淘寶有得淨係買充電盒,啱啱睇完,5舊水人民幣
我鍾意紫色,本身有beats fit pro,見最近SONY出咗C700N,其實兩隻比較各有咩優劣?唔該曬大家
呢隻傾電話戴口罩聽唔聽到?
梗係有反而係耳機唔試點買
之前見過carousell有人賣…
就咁賣個盒?
會唔會係我跌左果個
係呀…之前諗住上carousell買對二手mtw3玩下
之後就見到有人單賣個盒…不過唔知而家仲有無
唉 有機會係
邊有咁好彩只係賣個盒

跌左都好多幾個月 呢家用緊以前隻jabra 75t
不過都開始short short地
諗緊買唔買隻新
係海到撈返黎個感覺應該幾奇怪
想知係點屈法?邊一part最出色?
有冇d左右反帶都fit?

因為小弟多數帶單邊
C700N 我淨係留意到冇LDAC/aptX,寧願LinkBuds S(但冇紫色)
Pi7 s2手足用咩耳膠 我用m又細 L又太大
有冇勇者試過adidas zne 1 anc?
我都依家都係咁,之前都試過,乜都試過曬,最後比我係app個anc setting chok返好,但今次搞左好耐都唔得,d嗶嗶聲好干擾
我自己就唔係好熟 或者好叻聽音樂, 或者可能佢比較啱我耳朵, 配帶好舒服, 聽落去 個感覺好似去左音樂會咁 不過大家都係試真啲先買 唔好當我呢個係報告
唔建議入,mtw3斷線斷到仆街(以前戴xm4都無乜點斷),隻mtw3一出即買,依家右邊係咁嗶嗶聲好干擾,聽歌聽到炆,代理又濕鳩,星期一至五office hour先有得整,仲要中午12:30-13:30唔開,想lunch拎去整都唔得,唔撚會再買呢個垃圾品牌
mtw2用左兩年半先壞,幾乎從未斷線,但干擾就一定有,qc真係睇彩數
QC差都食得屎,比錢買野仲要睇彩數,都on撚鳩
幾靚聲都假
noble fokus mystique邊間有得試
諗緊twx9, beoplay ex, noble依隻
琴日試完mystique,真係好靚聲,隻耳機硬件好,聽咩類型嘅音樂都唔會差,人聲樂器都好清,低音唔會過多,見好就收,音場闊,如果mtw3係人聲暖厚,佢係就清晰得黎唔會單薄,twx9呢隻真係垃圾黎,除左人聲好清,其他方面一般般,pi7s2呢排好多人講,琴日都試埋,人聲同樣好清,低音唔會係嘭嘭聲果種,有時聽到會有齒音,人聲靠前,音場闊,同埋要開app先有通透模式好反智,人聲係靚嘅。

mystique聲係最靚,但佢無anc,我原本預期佢物理隔音會好好,可能我唔啱耳型,帶得唔舒服,換個耳棉應該好d,但都係要睇你耳型,如果mystique聲係10分,咁pi7s2同mtw3都有8~9分,我聽慣Sennheiser,有mtw1、2、3,但都不得不承認,mystique係高一級,啱耳型的話我應該買左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞