【新春大吉】經典男裝討論(52)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
4k樓下loafers 除咗CJ係咪都冇更好嘅選擇
Alden d suede好似都係4k樓下,其實好睇last同你對腳,CJ唔係好岩肥大闊厚腳,Alden 掉轉,窄腳薄腳著甩踭甩到拖鞋咁。
睇洗標啦師兄
咁咪拎去乾洗囉
Cashmere 冷衫和 polo 應該以手洗或者冷水機洗為主,以避免破壞纖維。保養方面,請將衣物放在陰乾處,並避免長時間暴露在陽光下。

如果您要購買洗滌劑,建議選擇特別適用於絲質衣物的產品,以確保衣物的質量和顏色的完好。
where
請使用圖片支援
想問下你地d靚恤衫會唔會拎出去比人洗?

另外想知加漿呢個動作會唔會破壞件衫
一、自己洗。
二、唔會,但係漿完會焗啲同埋成日覺得望落好硬好cheap所以不了,個人喜好問題。
有得揀應該買 Alden NST Loafer 定係買 Unlined Handsewn Penny
penny 啦
而家vip 後都4500左近
想問下budget 1500-2000 皮鞋 香港有無邊到買到
因為有啲急下個星期五需要著 所以post頭個啲要訂既應該都送唔切
其實流血級meermin送香港都係兩三日內到
您好! 在香港,您可以在以下商店購買符合您預算的皮鞋:

1. Zara
2. H&M
3. Uniqlo
4. Giordano
5. Cotton On

您也可以在香港的各大購物商場,例如:

1. Causeway Bay Sogo
2. Festival Walk
3. Harbour City
4. Times Square

您可以在上面這些商場內的多家商店尋找符合您預算的皮鞋。
一時時懶就俾人洗,漿完會好死,唔建議
想要咩款都講聲
好難幫你
流血級︰
Berwick

叩門級:
TLB、Carmina、Cheaney、Loake

呢啲都有鋪頭賣
有無你想要嘅款同有無爆你 budget 就另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞