【新春大吉】經典男裝討論(52)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
咁算啦我都係放棄,冇得試唔敢搏
早兩日試過gg既st james E last搞唔掂

唔該牛巴
St james DG 70定MH71?J其實同DG70有啲似
各位大佬,見到你地著Alden, CJ, EG loafer好正,可惜小弟budget 有限
如想買對唔刮腳嘅Loafer 襯西裝,大約$2,000 有無好推介?謝謝!
今次有睇post頭
唔知各位大佬會點答
良心建議如果唔係急就儲多少少買對好啲。

如果真係好想平過2千,可以望下啲大既鬼佬鞋網,例如:herring shoes,入面有啲清倉/斷碼野,幾舊水到千零兩千(視乎牌子同結構)你都可以睇下既,不過就唔包個樣岩你心水,亦都唔包一定fit你對腳。

呢個世界一分錢最多就一分貨,無咁多所謂質優價廉既隱世牌子的。
Tg73
儲多少少啦師兄,買對好嘅有排著
而loafer真係要試得好清楚
網購返嚟唔啱腳,幾靚幾平都係擺鞋櫃阻訂㗎咋
如果tg73都塞唔落咁j你應該真係可以慳番
其實我都唔算好急,因本身有一兩對皮鞋可以著
Loafer 呢個鞋款我都睇過好幾個大路賣under $2k 嘅牌子,但普遍都有刮腳問題.. 所以睇下大佬們有無好建議,不過我都會繼續儲錢向alden 進發
Alden是個好既起步點,平極都最少cheaney起步
知道大佬
唔好咁講啦巴打我小薯黎大家交流下姐
就算alden cj都會刮
都係睇腳型夾唔夾
唔多唔少都會有,不過如果真係好好彩搵到個last好岩你,對鞋鞋面用既料同輔料又軟,就有機會完全唔洗break in 。
想問下Alden 咩款最舒服
suede lhs
想請問如果著開carmina oxford覺得有啲夾腳,有無邊個牌子會舒服嘅但又有38-39號試過c&j睇落對鞋好窄但著落好似又唔係好緊,不過好似有啲甩踭唔知點解
其實你可以試吓mto大加闊,同埋就算carmina本身都有唔同last,每個廠都有唔同既last每個fitting 都有少少唔同,你俾咁少資訊大家好難幫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞