【新春大吉】經典男裝討論(52)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
除左 AC 有無邊間恤衫推薦? budget 500
m&s/g2000/giordano/bossini/荷里活
再唔係就u記/gu
想請教下各位,袋巾同條tie其實應唔應該同款?
我見有啲人係有啲人唔係
無話應唔應該,不過如果一樣會有啲老土味/撈味咁
一般建議唔好同色
我果對係rain last, 其實算唔算窄
還好,但如果覺得夾可以mto揀f width
係其中一隻腳嘅腳背位壓住咁,闊度還好,呢個情況都係揀個闊啲嘅last解決?
腳背問題咁要換last/牌子了,呢個mto一般無得改,如果平平地腳背又高既牌子Vass既U last F last應該岩你
我着屙蛋 loafer van last 右腳腳背都會壓住,但係唔理照着
請問vass香港會唔會有地方可以買? 見佢最細係39唔知啱唔啱
我本身都唔理照著, 但最近唔知點解無啦啦有日腳踭位好痛, 唔知關唔關一路對鞋唔夠舒服事
其實反而以前著meermin都無事, 係一開頭刮腳少少
依家好似無了
我記得mto去到37 38都有btw
個last唔岩你
想問有無清著過Wheelrobe punched derby?
本身我著開Trickers/paraboot/cheaney uk7.5 wheelrobe使唔使size up?上網睇reviews有人話true to size有人話slightly smaller
問左leather healer佢話最好揀uk8 但又驚太大對會甩爭
有冇問埋自己對腳先?最好試到就試啦
試唔到啊 唔係香港
要book,唔覺邊個staff會特別好。
Hi 我都著開Trickers UK9 上次返香港去LH試 US9 太窄 US10太大 比你做參考
清係咪試Punched Toe果隻Derbylast 1228 width D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞