【新春大吉】經典男裝討論(52)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
G2000
屌你老母係咪盲㗎
post 頭咪講咗囉
自己做吓功課啦
岩岩入左間ibank, 小弟收入都還可以
近期想買套好既裇衫&西褲,捻緊直接去買名牌定去度身訂做好
最緊要著得好睇(平時番工只要著裇衫&西褲,唔使著褸)
一定係訂造
名牌唔好搞,特別係大大個logo個啲
新手一問 今日行過HOAX 見到有對日牌RAD by RAUDi既幾靚,請問佢既皮鞋算唔算ok? 2千內有冇更好選擇
略垃,其實都已經唔係略

我擺多兩張鋪頭宣傳圖出嚟,睇見啲wrinkles都已經搞唔掂。差不多價錢買對yanko都已經差好遠。

肉乾巴你鋪頭有冇yanko
無啦梗係。

當年我仲未脫離Prologue(仲係partner既年代,講緊都2018之前),果陣prologue就有賣,但多年後依家佢地仲有無入貨我就唔清楚了。至於香港邊度仲有賣,我諗google清楚過我。
準備去加拿大,本來諗住去到當買對雪boot落雪著,但好多朋友話啲鬼佬好多照著皮鞋,想問大家有無經驗或者boot牌子介紹做到防水防滑保暖?
Sth like this, 好多牌子都有
留名

林作啲徒弟
一萬蚊去initial買西裝
google 完全冇 show 香港仲邊度有 只好買其他牌子
睇你去邊,如果係大雪地方會落Brine溶雪,要膠底同最好皮唔好淺色,唔係水印有排你搞。

SkoAB有牛巴個隻Sherling Lined Boots,不過防滑⋯ 我著Vibram Commando都有機會滑,最尾都買返Vibram ArcticGrip底既雪Boot,皮Boot留返落雨時著
唔好意思,睇咗頭post,想問一個好似少少離題嘅問題。

因為就嚟結婚,女朋友有啲心思思都想做Bespoke wedding gown,方向就未定,但可能目標都係all white suit, dress(魚尾裙),西褲咁。 想請問可唔可以跟住頭post嘅tailor 去做?定男女會有分別?/佢地未必做wedding suit for bride? 麻煩曬
你想整女裝gown定suit?
應該兩樣都會整,因為佢都偏高,想有一套suit。然後gown 主要都係想有條魚尾裙襯到件suit jacket
建議佢先攪掂gown
本地都有設計師幫人bespoke呢類型衫
是的,您可以買到港元500以下的皮鞋。在市場上有許多價格合理的皮鞋,您可以選擇一些非常實惠的品牌,或者尋找特價或促銷活動,以獲得更好的價格。此外,您還可以在網上購物,這也是一個購買實惠皮鞋的好選擇。

例如:
- Charles & Keith
- Call It Spring
- Aldo
- H&M
- Zara

這些品牌都有許多價格合理的皮鞋選擇,您可以在它們的網站或實體店鋪查看具體產品。

下次自己問Chatgpt
在港幣3000元以下的預算,您有以下幾種選擇:

1. 從服裝市場上選擇高品質但價格相對便宜的西裝,例如:Uniqlo、H&M。

2. 從專賣店或網購平台上選擇已經折扣的西裝,例如:Zara。

3. 從快速时尚品牌上選擇西裝,例如:Topman、ASOS。

在選擇前,您還需要考慮您的需求和風格,才能選擇最適合您的西裝。

AI 幫到你
大地回春,又買撈化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞