【新春大吉】經典男裝討論(52)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
反轉、入洗衣袋、凍水,不過啲蠟一定會有洗走大部分,洗完之後會有少少做舊feel,如果想佢keep住新咁樣要重新rewax
有心研究/識野既人其實好多,不過佢地無我咁得閒成日上網講野姐
我以為唔入得洗衣機
件野勁大陣霉味
500左右皮鞋有咩推薦
interview 返intern 用
香港啲咁嘅天氣係難搞啲
500真係冇咩可以提議,自己啱款就買啦,調整下心態粗著用就可以
今晚洗
500蚊真係好難幫 落街市睇下啦
牛肉粥用囡做比喻都OK嘅,呢個當然因為基於佢XX經驗豐富啦!
我就會用「菜系」去形容,就如粵菜當然間間都唔同,牛巴去的「富臨」飲茶,就同我去「富臨」飲茶差天共地,但它們之間係咪一啲「共同點」都無呢?你又唔可能完全話無嘅,就係咁上下概念啦!
佢哋應該唔會收
我件廿年都無洗過
件衫本身唔預設拿去洗
可唔可以屈少陣我毒撚黎
carousell Berwickout budget少少

請教各位大神 如果個袋污糟左 可以點搞搞佢?
呢啲水洗spot clean應該得,係唔知你個袋甩唔甩色姐
係咁用手洗加牙刷都搞唔掂
咁可能係油性漬,試下順風牌
想問下牛巴bemer同sc邊個brand值得一試啲?對呢兩對有啲興趣,但香港冇得試難搞。
https://stefanobemer.com/products/loafer-t1327

https://saintcrispins.com/products/russian-calf-tassel-loafer-with-hand-stitched-apron?_pos=2&_sid=e2f238784&_ss=r
Lm
各有千秋,我鐘意sc啲last多啲但講料同做工sb好啲
500蚊dr Kong都買唔到
我嗰件著完會曬吓佢 so far無洗過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞