覺唔覺得嚟咗英國之後開心咗好多?

1001 回覆
1441 Like 430 Dislike
從來冇見過靚港女 same

不過有日本妹
留港撚係咁
要說服自己留港決定係啱
我之前黎左都覺得好貴
跟住呢排放假返香港
癡線啲野已經加到有倫敦7-8成
仲要果邊自己煮平好多
呢邊自己煮平唔到太多
係愛國愛黨就掂唔掂都會留港架啦
而家你是旦行入條公屋村果班公屋仔係咪個個有幾層物業係手呀?
你不斷強調掂果班留港意義係邊
特首都一早講左走果班都係逃犯
你起哂鋼都唔知做乜9
係咪食得太多一滴香
搵得少反去到英國搵翻差唔多咪開心
搵得多去到得翻7成就會感到生活壓力
你搵萬幾咪辛苦囉
搵50K+ 係香港咪開心囉
On9
但服務行業的話,點都要試吓從客戶嘅角度諗。串返個客?我相信係全世界任何一個地方都係有問題。
你真係搞笑,大陸人喺英國柒就話假,香港人喺英國做乜都係柒,你真係雙重標準到on9
現實就係大把大陸人去海外做雞打黑工逾期居留,醒少少啦井底撚
個人覺得係藍領最應該係去英國
藍領去英國會開心過香港好多
起碼唔洗住棺材屋心理都健康好多
同埋西方國家係尊重藍領
工會又保障到基層員工
香港d工會永遠都企係基層員工既對面

搵得多果班緊係去加拿大/澳洲
西方國家尊重藍領?
其他人行業可以閪人,但依行唔可以
英國有VAT,加上人工水電煤成本高
根本出街食係一定貴
香港頹食可以有三十蚊兩餸飯
呢度3磅買meal deal都唔夠
Spoons已經算最平
但食個19意粉都要成8磅
做廠?
都似收左錢帶風向撚,block鳩佢算
睇咩工架咋
識人加拿大搞完等pr 都照轉去英國
佢話佢果行英國會吃香啲
冇記錯佢搵超過50k
有啲香港人不斷同我講,講外國嘅生活有幾咁好,不斷講不斷講不斷講,其實我已經聽到有啲麻木咗,因為佢不停重複,我嗰刻嘅感覺係啲咩?佢講畀自己聽,佢firm緊個決定係啱,而唔係講畀我聽,其實佢心裡一定有少少質疑自己嘅選擇,但佢要話俾自己聽呢個決定係啱嘅
有啲香港人不斷同我講,講外國嘅生活有幾咁好,不斷講不斷講不斷講,其實我已經聽到有啲麻木咗,因為佢不停重複,我嗰刻嘅感覺係啲咩?佢講畀自己聽,佢firm緊個決定係啱,而唔係講畀我聽,其實佢心裡一定有少少質疑自己嘅選擇,但佢要話俾自己聽呢個決定係啱嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞