覺唔覺得嚟咗英國之後開心咗好多?

1001 回覆
1441 Like 430 Dislike
咁好我呢度一街都係狗屎無人處理,出出入入真係步步為營

但d 鬼佬好似唔理咁,踩咪踩囉WFC?
駁唔到就話人包拗頸你將幾個人份量價錢加埋話貴咪一樣哂9氣事實係英國出去食餐飯價錢已經係你講嘅香港價錢兩倍
都唔知點解英國成日落雨郁可以水資源不足,搞到啲水費貴到痴線
我呢度council, 街道清潔問題有得 report
但係我試過用“report”冇人理
所以我就直接用complaint
可能有曬紀錄, 佢哋冇得走數
唔覺
有啲屋係冇水錶嘅
定額收費, 班友點會同你慳住用
移左民死都要搵啲嘢justify自己嘅決定係岩
樓主人生大贏家
覺得開心左,搵錢少左,不過生活質素提升左好多。
香港月入5萬以上得50萬左右
如果係掂既先留你而家係香港應該見到條街無哂人
其實你係咪有野搞錯左
我係認同你得少數移民wo
你越講越9唔搭8做乜7
即係吹水
如果 take home pay 拎到 £2000 一個月
佢香港份工又點會咁低人工
馬路啲大窿
搵野封住條路幾個月都唔填番佢
填呢就封哂成段路半個月

英國生活係過得去,但唔係為下一代,我未必會離開香港
邊到高質班大陸妹去唐人街打黑工做雞咋,一樣仲柒井底到大陸人都吹奏
環境問題,當個個都會咁做你就會跟住做。
樓主你死緊
係連登吹奏英國
等比5毛圍插你
不過真係來左英國幾乎係街冇見過講廣東話既靚港女
見親都係
你先咪撚癲癲到大陸人都吹奏
https://lih.kg/3134122
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞