覺唔覺得嚟咗英國之後開心咗好多?

1001 回覆
1441 Like 430 Dislike
咁係因為以前去加拿大/澳洲門檻低過英國好多去加拿大生仔唔算貴,仲有加籍添
講乜Q嘢??? 就係唔鍾意先移民
依邊要博可以番多份pt絕對有餘力,香港一份都玩死
你回緊嘅係著名五毛
仲要佢嘅上面都有好多隻回緊你
仲要扮緊普通人講持平意見

btw去歐遊仲要短短2-3個鐘直航 正
咪就係囉,唔鍾意仲要係咁講返之前個地方

呢啲人都幾撚得閒

通常都係喺新地方撈唔掂,冇朋友先有咁多時間去理一啲同自己冇乜關係嘅嘢
照你咁講 咁而家移民嘅潮流係咪後生帶起? 咁咪唔怪異囉
同埋我想問走唔走同外表有咩直接或間接關係?
多謝你說好香港故事,但係中文鬼佬係睇唔明
其實冇直接關係

但真係經過觀察,移咗民嘅好少人個相頭係好好,而家留喺香港女仔嘅質素普遍靚咗係真

呢樣嘢怪異呀嘛
-税高
-餐餐自己煮
-無工人洗
-落街無商場/餐廳/超市
-天氣凍

= weekend留係屋企hea (煮野食/睇劇),出去公園行/踩單車

非引戰,呢啲各有所好啦
我就一定唔慣,移民只會去返亞洲城市e.g. 日本,泰國
一落街大把野食,周圍大商場
樓奴? 我層樓幾百萬買番嚟, 白住二十幾年依家 HK$ 80,000,000
利申:xx村
搵個皮幾兩皮呢期喺英國點生活喎
我見到好多靚仔靚女移左民就真
掉返轉,出面煮野有時可以好難食中大伏,自己煮仲好食
你係香港都唔會朝早中環踩車咁癲
真係好開心!好爽
返黎搞笑? 一返完人工過左個 threshold
交完稅冇返過咁滯 不如係屋企訓教
通常靚少少嗰啲都係有老公一齊去移民

但新移民嗰啲真係普遍豬

單身靚嗰啲好多都留喺香港
睇做咩啦,一樣大把工忙起上嚟要OT,但至少老細會appreciate你嘅effort,同埋叫你地平時人冇咁忙就唔好磨咁耐。

香港?做啦柒頭
但可以帶唔同囡囡上屋企netflix and chill
北歐食個熱狗都$50啦
嗰度根本唔適合整個單車docking station
其實成個倫敦 zone1 都唔適合
完全唔明佢做乜鳩,扮撚晒自己係阿姆斯特丹咁
喂醒目少少

你喺英國OT,係咪聽日有得升職?

根本佢就唔會理你OT幾多全世界老闆都係咁

鬼佬門面功夫做得好啲,講嘢好聽少少

香港啲老細都會講,辛苦晒之後就唔鳩理你,鬼佬應該講多兩句咁啦
啲人好明顯無諗清楚啲嘢
所以覺得開心覺得好咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞