覺唔覺得嚟咗英國之後開心咗好多?

1001 回覆
1441 Like 430 Dislike
因為你喺香港搵皮幾兩皮,完。
計disposable income
啲負皮個啲唔知有幾多個真係移咗民呢
你係香港搵皮幾兩皮緊係咁講啦,外國根本係窮撚天堂黎
啲留言超級戇撚鳩

“黃店”呢個concept真係一流
只要話”多謝年輕人”, “香港人加油”, 貼啲濕鳩鴨寮街執到嘅舊嘢
乜撚都冇付出過就可以收premium價錢
牛腩24磅1份??? WTF
用A5和牛整㗎?

屌你老尾
錢有冇咁易搵呀?幾年都仲有咁多水魚?
等我都去開返間先
請幾個巴基攔坦做廚房
唔撚使識煮香港嘢食
橫掂黃店不嬲都唔係賣味道
煮舊屎出嚟都可以話好食
加個戇鳩手joke做樓面
貼番張黃色雨傘banner - 我要真普選
再加啲戇鳩噱頭 - 8.31, 7.21
一定掂! 三年後 London Stock Exchange 上市
黃店賣信念
食品係附送嘅
比錢埋單時跪低叩頭多謝佢
冇家人冇朋友 望住香港過年
團年佢哋自己孤零零喺英國 呢啲嘢都唔重要
最緊要簡簡單單踩下單車唔使打扮做份工節奏又慢
好chill 只不過冇人冇物咋嘛好少事啫
仲有啊 英國大部份百年樓齡嘅樓
大把嘢要裝修 好多蛀蟲喺d木
唔好視野咁窄啦
識人做大ngo AL有30日

兩年前做5毛做到今日
坡床供養移民kol一樣cls
入在獄果班冇人理
笑死都話連登窮撚先移民搵得2皮
巴打第一次睇移民post?

自從政策改口叫人唔好走,一有移民post就會突然一堆才俊彈出黎,網上面個個冚住塊面看更都可以吹撚到自己才俊架啦
我見香港搵唔到錢又搵唔到女既去到係開心左, 因為易識到班由零開始捱既朋友.
反而單身女仔同有家室既男人個feedback反而麻麻. 女既要搵好既partner 要求比較高相對難搞, 男人要睇住頭家但收入真係好勉強. 呢兩班人我識既人之中最多話想番黎.
英國人工幾多,香港幾多
當都係最低工資

英國出去食£10都可能食你一個鐘人工多啲

但香港茶記都要$50啦,計返都差唔多兩個鐘人工
你係咪傻左呀,教書就係五毛呀? 你需要組織一下理據同埋結論先,而家啲年輕人真係好唔掂。
有冇其他英國餐廳
包+杯野飲幾錢?
英國你食咩先?
炸魚薯條?
一個禮拜食一次都想嘔啦。擺舊牛油入口好過。

香港唔食茶記,你可以揀米線,兩餸飯
肯定屌打英國劣食
譚仔呀姐都萬八個月啦
個人覺得咁比較意思不大

你都可以話泰國食碗生牛河10蚊
香港食碗要60幾到100蚊都有
唔通留港撚又係水魚咩
咪吹水啦 北歐佬邊有錢儲
大部份人都月光族
呢個post 都多真實評論
最憎係咪都話咩都好
就黎講到去到個人又高左,考試仲得100分d fd
秒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞