覺唔覺得嚟咗英國之後開心咗好多?

1001 回覆
1441 Like 430 Dislike
你既重點係:兩個工人
再屌柒你條窮撚
我驚你自卑到要自殺呀
有人版你睇㗎啦
個天又就嚟黑,又凍
你快啲去tesco買啲cheap嘢返嚟煮啦
唔係又要食牛油㗎啦
做壞香港人個朵就係你呢啲賤柒賣貨仔,你讀書唔成都算,好彩俾你水鬼升城隍移到民,又唔俾心機做好份工,帶埋香港啲屎攞忽惡行去英國,我屌鳩你老母祖宗十八代,你賣貨狗嚟咋!扮乜撚嘢?人哋俾面香港人唔同你計較你就當老奉,你老母生得你咁閪賤格點解你唔死撚咗佢呀死閪種支那臭鳩?
低質到屈人係窮撚 睇嚟咁樣FF你個心會好過啲
撈得咁掂交咗稅俾政府買多幾㗎水炮車未? 咁樣你對唔對得住坐監嘅手足?
去英國讀鄉下公立真係好癲, 搵間好啲既私校真係基本野. 外國人供得起都一定俾啲仔女讀. 而家就變左成堆新移民同窮撚圍爐攬炒.
唔使成日spin去手joke到啦
我關心香港人
但係最鍾意屌戇鳩嘅嘢
屌撚柒你我個心真係好好過

所以屌柒你條戇鳩仔就已經幫緊香港人啦
你係掂嘅,就唔使睇到雞碎咁多錢咁大
仲要沖出嚟柒,真係影衰晒香港人
其實俾你揀
你會想老豆老母喺香港搵錢
留層500萬嘅樓俾自己
定供/帶自己去外國讀書
你話bno即係拎手足着數呀嘛 咁我好想知道留港點樣唔做港豬對得住手足
你自己講時間=金錢
即係一交完申請就可以即時入藉唔使5+1? 照你咁講係咪付出咗金錢?
係咪又要loop返有幾千萬或者坐過監先有資格移民? 如果唔係又係攞着數?
仲要wrongly reinterpret 人哋嘅assumptions
上面D讚英犬咪話唔讀私校都入到好大學,唔好同私校比
但又話自己讀移英就算係讀
免費學校>屌打香港讀國際學校wow

cls總之佢揀左乜個樣就係世一

香港人隻柒係好易認,仲要加個樣衰嘅環保袋

真心講新黎個班有九成D打扮一定柒撚過住開歐美嘅大陸人
香港得幾多人搵最低工資,就算係多人搵得37.5 一個鐘,我都幾肯定班移民唔會搵得呢條數,應該係香港至少算中上。
有幾億嘅唔會/極極極少數(萬中無一)用呢個 visa 啦

根本燶閪係極多數,當然都識有d有幾千萬,但個比例咪同香港人口嘅收入/身家比例差不多,什至更少,窮撚一定係最多。
好多專業人士自己盤生意好難話走就走,同埋呢班人通常都一早有外國護照。
你假日去行熱門路線其實真係同旺角差不多
香港讀is理論上成績只係比public school 差
就算private school 都未必會好得過香港d is
更唔好拎state school 黎比較,當然有部份學生好叻,有d 學生好差,其實就係睇佢有無補習又或者係咪認真讀書

不過講到尾,英國教育制度的確平均比香港好得多,呢樣亦無可質疑
why not both?
珍。
香港同上司作對/唔聽話,會被人炒。

英國做,唔會亂炒人,法律保護打工仔多過香港
其實兩公婆收入 = 香港供樓+外國供讀書 都冇問題….係見唔到個仔個女就真…

問呢類問題 好打有限….
有日本人開舖就ok
遲下仲有一堆大陸人,掉曬啲煙頭同膠樽喺地下, 留港撚要頂得住遲下一街大陸人
你真係幾撚戇鳩樓主pin la
英國出街食都係十零廿蚊
貴香港好多咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞