覺唔覺得嚟咗英國之後開心咗好多?

1001 回覆
1441 Like 430 Dislike
因為而家好多港女都識去韓國微整
youtube都唔少教學
我移民前去個女間小學家長日
好多小學生一睇就係支那種未整容之前既樣
其實去d小學官網睇下d畢業相都睇到
以你既標準 香港大把hea工都搵皮幾兩皮啦
洗咩去英國先做到
屌你老母,正一仆街
你呢種人,你唔死都無燃用
岩岩先死燃左人,你呢種時候先出咁既帖,
咩居心呀
屌你老母
你講緊父母係香港搵錢,個仔係出面接受高等教育,果班要想下點交租
我認同你話去到外國講野溫和,因為針唔吉到肉洗撚肉緊咩
屌你老母,正一仆街
仲要推帖
咩居心呀
屌你老母
屌你老母,正一仆街
仲要推帖
咩居心呀
屌你老母
屌你老母,正一仆街
仲要推帖
咩居心呀
屌你老母
屌你老母,正一仆街
仲要推帖
咩居心呀
屌你老母
開唔開心係睇心態
唔係睇地方

利申:居英多年非 bno visa
唯一大問題係,因為出街食貴,
所以要自己煮, 自己帶飯
買餸到煮真係用勁多時間,令到自己時間少左
即係唔鍾意嘅話唔俾講? 連登淨係有香港嘅資訊?
開post嗰個係講緊去咗英國開心好多 唔係問緊香港嘅人 照你咁講 咁呢個post同你有冇關係?
你撈得掂唔掂有無咁多時間去理一啲同自己無關嘅嘢?
根本自己啲路好撚濕鳩,窄撚到好多路架車大架少少都入唔到,成日塞車

依家仲整埋啲單車仆街阻撚住晒
你住香港一樣有單車有海望
係睇你做唔做
最弊係英國俾你ot 完升到職加完人工同冇加一樣
野就做多左
英國好似一向都無tips文化
唐人街會平少少但係唔會差太遠
正經食唔係快餐預最起碼10鎊
你理得人咁多,你估倫敦人唔chur?
你心態係要活係人地個世界比其他人行為影響既,去到邊都一樣
喺出邊可以讀寄宿學校有咩事去Guardian嗰度

喺外國都要靠評論香港事務搵食都真係幾悲哀
不過唔緊要,呢個世界仲有好多蠢人會貨金
其實好多香港人好撚蠢,唔怪得知之前搞咩都失敗
班留港撚自己講d移民撚講d外國野就覺得無問題
但又同時覺得班移民撚講香港野好撚大問題
你窮開啫
經過觀察 係咪香港仲戴緊口罩所以覺得靚女多咗
真係車行都窄,真係捉蟲
生活左係香港咁多年...
去到英國住多十年先講鍾意邊度多D
麻煩睇睇#25,呢個世界唔係個個打緊最低工資嘅工打份要交40/45%稅以上嘅工唔係話你想唔OT就唔OT。Large corporate department head本地英人都星期日出email呀大佬佢又唔醒目?又係諗住聽日有職升做CFO?

咁打份£2-3萬年薪梗係唔OT啦,同做茄喱啡一樣有出現就算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞