姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (3)

1001 回覆
1872 Like 49 Dislike
我已經只係睇過佢個HIV廣告only,都覺得點解條友講野可以咁唔清楚
❤🩷🧡💛💚💙🩵💜🤎🖤🩶🤍
push
叫佢唔好再揀深度歌
真係唔啱佢
佢無感情、技巧更加無
所以handle唔到

回復出道樣之後唔該畀返佢唱蒙著嘴/愛情簽證依類歌
條友成撚日睇唔起pop song
但佢真係啱做啲油膩表情 讚美嚟唔係個個啱
佢鄰家弟弟樣+輕快歌+正常歌喉
我肯定佢會迎來另一波高峰
阿媽有左第二個應該好撚多糖睇左好多次刷番黎,我個糖fd 都睇左三次
2018最受歡迎男歌手古天樂喎
依家有MC林家謙其實係好咗
其實佢地本身就係咁plan架
因為Mirror成員嘅身份俾多啲人認識
同時亦多左啲機會去試唔同野
之後唔同成員有唔同方向發展
定期就合體搵啲野搞下

但係最衰嘅係公司根本無planning
只係顧住接廣告,出show
佢地其實一早要閉關特訓啦
啲演出rehearsal 都可以唔齊人 點排
紅個啲又無時間練
唔掂個啲又唔特訓
有實力個啲又唔俾機會
有潛質嘅又唔栽培 唉
即係自大撚 又唔自律
早期有個綠茶廣告
每次都聽到「做星同做賊一樣」而唔係「做星同做茶一樣」
mirror演唱會
就係呢度覺得佢勁撚自大,講到全靠佢關照隊友,人地先有份上台咁
佢知唔知咩叫合作當隊友係佢伴舞嘉賓咁
點會
冇咗件肥仔生活點會咁好
隻閪手
呢單真係幾撚癲 笠住頂帽戴埋口罩唔知做乜撚嘢

其實嗰位外國歌手都未必識佢,純粹知呢條友好紅先讚吓佢
一到攞獎就知邊個人緣好
唔憎姜濤 但唔鍾意/憎姜糖 好多姜糖大媽都好kam
下下都怨隊友蝦佢個仔 兒登玩下舉中指就屌到拆天 上哂報
姜用腳逗下兒登下面就收哂嗲話姜好細路仔明明男仔之間就係咁玩嚟玩去 有乜問題
姜唔好再接觸班姜大媽古老思維 阻礙佢前進
全世界靠佢搵食
從來冇響修頓見過佢,條友由仲係大肥仔果陣已經響維園打,後尾贏完個全民造星之後落番維園打波走去茅班地膽,俾人屌完之後咪淨係約實自己班fd霸住個邊場自己圍內打
我有個更加好既建議
就係viu快D搵聲樂老師教條粉皮學唱歌先
同埋佢IG全權俾PR管理算啦 佢文筆真係好撚差
見ig之前有人話睇左50次
根本就只係一條中二病細路
被公司大量資源捧做一粒金蛋
唱歌拍戲幕前幕後無一樣掂
睇死viu揸乾揸淨完就扔佢走慢慢沉
或者係Comment完都唔會引起到討論,一嘢就被呢啲沖走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞