姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (3)

1001 回覆
1872 Like 49 Dislike
paul mccartney侮辱咗薑逼啦
之前直頭見到有人話佢係香港john lennon
因為反戰
跳舞似唔似mj
佢係學緊小豬

雖然反應熱烈,不過竟然有網民將學友同新生代人氣男團MIRROR作比較,更直指當中嘅唱將Jer(柳應廷)係「新歌神」!有網友指學友歌藝超群,技巧毋庸置疑,但就認為Jer於感情拿捏上亦有優勝之處:「阿Jer可謂新歌神,《砂之器》貼近人心,非常感動」、「Jer嘅演繹能夠完全帶入首歌嘅故事同意境,唔會過分注重技巧!」大讚佢充滿潛力,於年輕一輩中實力較為出眾,絕對係後起之秀,假以時日定能拍得住學友。另有人指MIRROR的姜濤人氣更勝學友,但就有網民卻認為姜濤完全「未夠班」並狠批:「姜濤可以同佢挽鞋!」

搞完張學友就搞黎明

原文網址:兩派歌迷掀罵戰︱歌神張學友被MIRROR挑機? | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210913/bkn-20210913182830570-0913_00862_001.html
其實基本上係間間報都唔敢寫衰mirror唔止愚壹
但其實佢地既戲只係岩岩好合格線
不過對比姜濤條讀稿機器係好D既
舊年我覺得最好睇都係正義迴廊
佢初心係咩

𠺌錢放邊可以表達到初心
唔敢問
我驚我接受唔到
反戰嗰個係填詞人小克
姜濤求其講個idea出嚟就攞晒credit
笑死人咩
我由5歲開始生日願望就係世界和平
咁係我香港甘地啦
之前睇到新聞圖AK套戲首影啲FANS得小貓三四隻,可能就快上弦位置俾人妖尸兄取代
有冇懶人包 點解咁撚多反鏡po係得呢個爆哂討論
班Viu狗又話冇人反鏡
推得咁快
Push
問題係佢冇用作品說話爭取更多人鍾意佢,而係用表現換黎更多嘅hater
推到姜濤收皮
成隊鏡淨係欣賞Ian Jer
因為佢覺得拎獎係因為佢自己only
都係因為啲 fans多 條友就算唔識呢啲野 啲人都冇得話佢

仲有佢自己拎獎 係一眼都冇望過隊友1:10
根本冷血+睇唔起隊友

https://youtu.be/j5M6RzGN5JE
Fans base唔夠大啫
夠大的話一樣咪又係姜糖同神徒
佢屌香港歌手北上
佢點名屌咗eason miriam justin三個
見香港樂壇有起息就返嚟開演唱會
跟住話姜b冇走過
林峯個時柒係因為佢上面仲有好多好出色嘅歌手,
但tvb硬係要格硬捧佢上去姐
但時代變啦,而家捧姜上去,你唔認同嘅話,呢姜糖會屌鳩返你轉頭
你睇咗#1段文未,算係講中咗唔少人嘅心聲
有Point有Support有共鳴兼且啱時間點咪爆出嚟
仆街死啦
我聽到呢啲比喻應該真係會跳掣
係薑糖緃到佢乜都半桶水
[突發]姜濤又嚟料 點解打波可以咁撚茅?
https://lih.kg/3252156

呢單
樓主老母迷姜既程度好反映到宜家啲姜糞既心態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞