姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (3)

1001 回覆
1872 Like 49 Dislike
睇造星本身你都弱弱哋智
我都幾中意mirror其他人 但係姜濤真係好撚乞人憎
Pop子嗰種盲撐難睇到我覺得佢係hater曲線扮fans
大把鏡粉係咁
上弦+JEREMY啲FANS一樣係咁洗版
都唔知係咪有乜官方公式
條雙下巴縫線整得幾似吖
推推推
叫試當真收皮 佢地宜家潛水唔敢回應NFT爆破
Beatles死忠表示
Wtf

咁佢而家仲有冇聽披頭四
我成日覺得佢啲Live根本完全Freestyle,想點就點
個Backing開到有幾大聲就幾大聲,跟住跳舞跳到High咗,得閒嗌兩句就收工

咁你咩叫歌手?不如就咁叫你表演者或者「跳舞人」算數,還念都唔會唱歌

所以上網睇多兩次Live嘅片已經對佢Live佢自己啲歌冇希望,還念永遠都唔會聽到最Raw個版本係點,無謂花時間睇佢自High
我覺得無論係傳媒 歌迷會 某所謂文化人都有份造成,
而家個個都只係吹捧鏡,
明明實力未到個個水平,
就吹到佢哋已經係樂壇第一,演戲奇才咁。

例如,牙Jer Ian 唱歌係幾好唔錯,係mirror 入面已經係最好個兩個;你哋班人就吹到佢哋歌唱大師,已經拍得住單春軒公level。
Stanley 係拍戲ok,但其實以一個演員嚟講只係合格有餘。但總係會比傳媒講到佢係拍戲天才咁。

咁樣只會搞到成個樂壇/ 娛樂圈愈嚟愈唔健康,
偶像派咪承認返自己係偶像,
然後努力進步用實力證明囉。
而唔係好似而家咁唱得唔好演戲演得一般仲有一大班傻鳩係到護航

本來對mirror冇乜野,但呢點我係好反感下。
呢件事係蔡康年衝出嚟柒啫
其實冇問題,前提係你要有咁嘅實力去backup自己
如果唔係就只係劉馬車式罵街
其實呢啲明嘅
用週邊產品呢樣嘢令自己可以擁有或者隨時見到中意嘅明星/動漫人物etc.
唔淨只日本 就算歐美影視作品都有merch啦
不過好少好似香港韓國咁全部fan made囉
好慘, 但我笑咗, SORRY
例如,牙Jer Ian 唱歌係幾好唔錯,係mirror 入面已經係最好個兩個;你哋班人就吹到佢哋歌唱大師,已經拍得住單春軒公level。

係張學友
終於明點解姜濤會講世界和平
表演得咁柒都冇報紙佬敢寫 香港樂壇再冇批評聲音幾和平
Error嗰邊成日感覺團結好多,不論係佢哋四個定係Fans都係
佢好撚型架
「用歌話比你地聽」
佢既用作品說話就係要人地SHUT UP
完全不能同意sorry
金魯花有睇都唔會正視. target audience 都唔會上連登
Lokman, Ian, Stanley, tiger, ak性格應該真討好,認真做實事,唔會刻意討好fans

Jeremy就得人,想個團好

frankie同Alton唔知但個人覺得Alton都有佬味,睇完套電單車,frankie靚仔囉,但大眾樣

Jer起碼識唱歌

Edan就世界仔,識撈娛樂圈

姜,AL就算q數
話俾人知佢係青山走犯
我係花姐就唔畀佢出歌,雪一雪佢,等佢練返唱功演技、減埋肥,先至畀佢復出。今年集中力推Ian、AK、Jer、Jeremy。

就算得罪姜糖都要咁樣做,Mirror唔單止要面對鏡粉,仲要要面對所有街客,經過一晚叱吒,即好反鏡嘅連登都有人撑Ian、Jer同Jeremy。

可能話雪咗姜濤令viutv賺少咗錢,但依家姜濤咁撚柒,佢先至係倒米嗰一個。寧願短期雪一雪佢,等佢表現有改善先至放返佢出嚟再賺大錢仲好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞