姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (3)

1001 回覆
1872 Like 49 Dislike
啱啱上YouTube 睇翻叱吒2021首Master Class 諗住笑下,碌左3分幾鐘comment 都冇見到一條客觀嘅評論。霎時間覺得真係好恐怖 ,香港幾時變成咁架
我本身都係憎鏡粉先,但嗰種憎都係一路累積落嚟
對隊鏡本身冇咩感覺,純粹覺得樂壇有新氣象都幾好

依家我完全感受唔到佢哋有heart喺跳唱組合度
全部都各自為政咁,跳唱退步,仲要個格愈嚟愈衰
唔練走上台表演、公司控制唔到我⋯都講得出,班人連羞恥心都冇埋

唔該佢哋咪撚再呃飯食,唔好再奉旨要人包容、體諒,唔好再諸多藉口,男人老狗做埋呢啲嘢,好撚肉酸
佢講過話嗰陣姜濤份人唔掂,更多細節嘢就唔太記得(唔會成日提著㗎嘛)
其實MIRROR 都有差D比個MON 扑死架
但係休團兩個月大部份人都唔知做過乜囉
得果幾個有進步
佢以前唔追星㗎
係音樂角度好鍾意聽許冠傑同Beatles

我都唔知佢啲品味突然之間做乜好似基因突變咁
世界各地都有姜糖,移民都避唔到
我最喜愛點會夠班鏡多票,五首有四首鏡
最後十大拎第三算係咁
啲姜嬸周圍話要告人

先有Leon Fans鬧爆,認為入場主要係撐偶像,而唔係要睇嘉賓,有嘉賓係Bonus,但冇嘅話就可以聽Leon唱多幾首歌,更有Fans對「交棒論」表達不滿︰「呢個係黎明演唱會,點解要集氣請咩鏡仔?更加唔明交咩棒?完全唔同級數嘅人,唔該唔好拉埋嚟講!

我真係未見過有班fans叫人交過捧比佢
最撚慘係佢地會改哂名
唔知邊款就叫小姜姜
另一隻就叫小濤濤
都幾明顯 個個po都見到隊友粉踩埋一份再乘機讚自己鐘意果個 都幾撚肉酸 得佢呢隊野係咁
其他樂隊、組合 有幾何見到呢個現象
就算連登仔最憎既193 都唔見有隊友粉乘機踩住上
呢隊野都係垃圾 成隊收皮啦
吉蛇唔好騎劫講黎明
到時伯母真係往死裏打
好撚柒on9
我唸全世界都無投票機制
係5強4首歌都係同一個組合同成員
bts都無佢地咁顛
有咩bonding

啲 PR停晒工即刻殘陣

啲PR 復工晒先齊返人

點睇都係PR 打手團隊個bonding勁啲
Dear jane其實旋律首首歌都係一樣
佢地再唔show到佢地團火,都窄窄地下年亦都應該無人出solo,得返tiger有少少機

其實街客咁睇,下弦班人討好d
再講就屈你做奇怪網民
許冠傑同Beatles肯定係歌手先
近年算係興返黑膠
如果你老母有keep好D第一版嘅黑膠
肯定保值過佢嗰D所謂姜哥公仔
竟然too long but read
真係忍咗好耐笑死

Anal係唔係肛塞?
推到上報
首詞以歪民嚟講算好柒嗰隻
但dj d旋律好多都好易入腦,直接d就係夠曬口水歌
咁多隊組合(唔計mirror),佢唱歌最廢,靠樣carry
全世界都唔會買票買到咁出面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞