[年經] 最新版港大住Hall攻略

1001 回覆
22 Like 68 Dislike
唔去hall o是咪無所謂?

你係港隊咪無所謂

唔係住到hall先入camp㗎咩?
關係咪港隊咩事?

你係港隊話知你唔出現都會收你 你乜都唔識又唔靚仔大隻仲要唔去camp 我做乜要收你先?
有冇人講下wai lun點

少人爭 基本上正常人有手有腳都入到 但唔知點解總會收到d star interhall比賽都有得爭下 基本上同阿妓差唔多 基本上都係做個堆野 樓o visit hall fest 問題係遠同硬件舊 女質素就靠其他仲住緊既人補充下

會唔會好chur同埋好睇重體育一定要你報幾支team咁?

衣家都好自由架啦 old ball你預左基本上打天才波多 間間都係 好少話連off season都好regular練 基本上可能打3 4隊old ball都未必及1隊new ball既訓練量多 所以打幾多支team係無關係 當然你join既team會係readmission比人review下咁啦 想一定有得住咪浮下agm campaign r多d fd 同支莊fd d 當然呢d冷門hall好少話會quit人 除非你情況真係太差

少人爭 基本上正常人有手有腳都入到 但唔知點解總會收到d star interhall比賽都有得爭下 基本上同阿妓差唔多 基本上都係做個堆野 樓o visit hall fest 問題係遠同硬件舊 女質素就靠其他仲住緊既人補充下

衣家都好自由架啦 old ball你預左基本上打天才波多 間間都係 好少話連off season都好regular練 基本上可能打3 4隊old ball都未必及1隊new ball既訓練量多 所以打幾多支team係無關係 當然你join既team會係readmission比人review下咁啦 想一定有得住咪浮下agm campaign r多d fd 同支莊fd d 當然呢d冷門hall好少話會quit人 除非你情況真係太差

今日行過hall tour好似幾好 大家幾岩傾

咁咪報個camp玩下
識簡, first choice一定係St. John's College, second choice 一家係Hornell 有得同蕭若元大仙交流

Hornell 同李志雄
識簡, first choice一定係St. John's College, second choice 一家係Hornell 有得同蕭若元大仙交流

Hornell 同李志雄

唔住sjc就要住Hornell? 得sjc一間hall咩

咁咪報個camp玩下

有個姐姐幾靚 希望遲啲見到佢

New ball 勁( softball 超勁),團結,大隻仔,d女麻麻,少名校(唔講出身),大hall,遠,仙,硬件一般,講人情味

呢d就係我對Wei Lun 既impression

利申:以前有住hall
有冇人知latecome係咪只當你係resident???
想問下龍華邊個block 要interview
Thx

Push
有冇人知latecome係咪只當你係resident???

何東係 但你要求都會侵埋你玩 但都會要求你過返O 好似係 其他都唔會當你resi除非你係star又唔想埋堆玩 有d hall會要求你下年join返ocamp
有咩hall放第2choice有得in?
Section E. Reasons for applying for residence

報hall(龍華)呢個session 要寫幾多字, 求教學

swire 偉倫 uhall 都比較少人apply 我估大機會d放2nd choice都有interview

swire 偉倫 uhall 都比較少人apply 我估大機會d放2nd choice都有interview

偉倫少人??因為遠或者chur??
屌果陣 有個frd入左scs頂層
四圍同人講scs頂層出名淨係收靚女
Section E. Reasons for applying for residence

果陣寫左一兩句
利申 住足成個大學生涯
屌果陣 有個frd入左scs頂層
四圍同人講scs頂層出名淨係收靚女

有冇送面鏡俾佢

果陣寫左一兩句
利申 住足成個大學生涯

你個時有冇填埋public exam results同work experience
如果報左個D唔收既話係咪可以報latecome
係既話latecome報邊間機會大D

師兄打手打到咁明顯 偉倫少人報
如果2ns choice都有得in既應該係啲冇乜人報既傳統hall
難唔難住 hall ?

屋企好遠,要住 hall
但聽人講 apply hall 好難,而且 D 人係睇樣

李志雄收人好似收到九月尾,好多人最後入唔到或者quit左hall都去 但入左既都好開心咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞