[年經] 最新版港大住Hall攻略

1001 回覆
22 Like 68 Dislike
Freshmen你好呀
今日Reg Day記住黎參觀我地St. John's College呀
記得報埋我地個FNS Camp
goo.gl/aMM3cp

睇埋我地條Reg Day片啦
https://www.facebook.com/stjohns.hk/videos/1536348256425669/

Follow our page and Instagram @stjohns.82 for live updates!
FNS Application: goo.gl/aMM3cp
Residence Application: bit.ly/sjc1718
Excellent Leaders Scholarship: bit.ly/sjcaward
First Generation University Scholarship Fund: bit.ly/sjcfgf
Freshmen你好呀
今日Reg Day記住黎參觀我地St. John's College呀
記得報埋我地個FNS Camp
http://goo.gl/aMM3cp

睇埋我地條Reg Day片啦
https://www.facebook.com/stjohns.hk/videos/1536348256425669/

Follow our page and Instagram @stjohns.82 for live updates!
FNS Application: http://goo.gl/aMM3cp
Residence Application: http://bit.ly/sjc1718
Excellent Leaders Scholarship: http://bit.ly/sjcaward
First Generation University Scholarship Fund: http://bit.ly/sjcfgf

準備報St.Johns
叫免費Hall雞同SP
屌st john's果位巴打曲撚到直 支持你繼續係連燈發聲

難分真與假
Freshmen記住黎我地St. John's College既booth同行埋Hall tour呀
Lee Chi Hung Hall 係咪一定要有Sport Team先入到?

唔係呀
有六支sports同六支Cul teams
籃球, 羽毛球, choir , bridge同dance嗰啲都有
全部都唔係強制join, 但如果join左都會定時team practices 同gathering
如果唔想參加teams
平時都會有唔同嘅events, 好似開sem飯, party咁樣
天地堂又可以坐下, 同frd吹水食lunch幾好

利申:明顯李志雄既
apply hall 係味睇樣 ?
apply hall 係味睇樣 ?

其中一個因素 你話唔睇就一定係呃你
Lee Chi Hung Hall 係咪一定要有Sport Team先入到?

唔係呀
籃球, 羽毛球, choir , bridge同dance嗰啲都有
全部都唔係強制join, 但如果join左都會定時team practices 同gathering
如果唔想參加teams
平時都會有唔同嘅events, 好似開sem飯, party咁樣

李志雄既打手唔抽擊你啦

非住宿既得一間soc房 你走埋去話想join就得 有時你想打sport都未必湊得夠人打

咁old ball嘅team有無得join inter hall?住宿嘅hall會唔會唔侵佢哋玩?

佢地好似得羽毛球有join interhall
算啦 當佢soc得架啦 0存在感
當唔住hall ge話campus有個地方比你hea下咁囉
不在本post討論範圍內

話時話,雖然sports方面唔太出色,但好似佢地cultural方面都勁,choir同bridge都攞旗🤔
想問唔去ocamp係咪一定冇得住hall 利申住屯門

上面答左 只係其中一個因素 主要收人係睇你樣 有無師兄姐住緊 運動/cultural叻唔叻 interview/touch camp表現

上面答左 只係其中一個因素 主要收人係睇你樣 有無師兄姐住緊 運動/cultural叻唔叻 interview/touch camp表現

Btw 住得遠唔遠基本上唔重要
乜SJC咁折墮要上連登拉客呀陰功
你地d精英氣節 靚仔靚女傳統去哂邊呀
返房玩魚骨啦柒屌

Mhall應該收

利申:報龍華/Mhall
又想呃啲fm住hell 玩滴爉 同 jj打頭

咁你又唔好下下攞出黎講 都係果句 會住既始終會住 唔會住既都唔會因為d咩而會突然想住

我唔明
人地鍾意玩咩關你鳩事咩
香港人濕鳩性格就鍾意八掛攞野黎講

我都唔明
比人按住哂手腳用鳩打頭叫鐘意玩
我地鍾意講咩又關你鳩事咩
鬼叫咁柒揚左出黎

唔係呀
如果唔想參加teams

Google Form到登記左
其實唔係抗拒Join Team 只係冇玩開
高中黃金3年為左追成績 乜都唔join
所以只係想搵個Hall玩下 識下人咁樣

你有無去過先 得間房架咋喎 無得住架ching

唔係呀
如果唔想參加teams

我都有野想問

冇得住即係點 間房又有幾大

成日經過cym都見佢冇開咁其實入面係點

唔係呀
如果唔想參加teams

我都有野想問

成日經過CYM但問間房幾大...
大家好呀又係我地St. John's College
今日好開心認識到你地咁多位Freshmen
而家FNS MOMENTOS ETERNOS已經收到多過四十位Freshmen報名喇
好期待聽日再同大家見面
記住Reg埋我地Hall membership application呀
goo.gl/aMM3cp
rc lee, scs, lsk chur度同入既難度會點排

利申非gay 唔想比賓洲打臉

唔係呀
如果唔想參加teams

我都有野想問

成日經過CYM但問間房幾大...

唔問得咩而家

你夠成日經過女廁,知唔知入面幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞