[年經] 最新版港大住Hall攻略

1001 回覆
22 Like 68 Dislike
點先叫做REG左HALL???

今日行左STARR HALL個TOUR
JOIN埋個FLASH CAMP
幾時先知有得住

利申:住鄉下地區,出黎要個幾鐘,無HALL住會死人

幾時先知有得住

應該聽日10點先係round2
如果touch camp過左一兩日都無消息
基本上可以死心喇
yr1住hall可唔可以夾roommate

幾時先知有得住

應該聽日10點先係round2
如果touch camp過左一兩日都無消息
基本上可以死心喇

reg (報) hall 你指?
報hall 要上portal 報, 之後會通知你interview, 之後assess收唔收你

如果你係因為來回既時間而想住hall, 你一定會失望

報龍華街好過, 不過唔su依家yr1 報唔報到龍華

點解 細佬唔係YR1 我NON-JUPAS入YR3
不過都係成個撚頭咁傻更更
rc lee, scs, lsk chur度同入既難度會點排

利申非gay 唔想比賓洲打臉

pish
Swire大家會點評價
N展仔貪佢夠近
會唔會話好chur玩sport咁
報HALL睇唔睇重GPA
會唔會太低直接唔收
會唔會太低直接唔收

要過2先可以收 係kong u定落 好似係
Swire大家會點評價
N展仔貪佢夠近

有名你叫7Swire
Taught master 有邊間hall住 或者 點先可以做tutor?

利申本人ok樣
Taught master 有邊間hall住 或者 點先可以做tutor?

利申本人ok樣

報tutor都要上連登
rc lee, scs, lsk chur度同入既難度會點排

利申非gay 唔想比賓洲打臉

pish

chur:
rc>scs & lsk 差唔多
難度:
scs> lsk & rc 差唔多
Freshmen 你地好呀 我地係HKU St. John's College
就黎Reg Day係咪仲考慮緊住邊間Hall呢
過黎報我地既FNS 2017 Momentos Eternos 啦

Date: 12 - 13 August 2017
Time: 12:45 - 23:00 next day
Venue: St. John's College, 82 Pokfulam Road
Camp Fee: HKD 300
Eligibility: Freshmen of HKU
報名Link: http://goo.gl/aMM3cp

有啲咩問題都可以隨時問我架

收唔收postgrad

利申本人ok樣

報tutor都要上連登

Degree 唔係Kong u讀 所以乜7都唔知
Swire大家會點評價
N展仔貪佢夠近

有名你叫7Swire

其實我識既swirian都幾純品冇咩機心
仲有唔少靚女

利申:非swire
Swire大家會點評價
N展仔貪佢夠近

有名你叫7Swire

其實我識既swirian都幾純品冇咩機心
仲有唔少靚女

利申:非swire

港大美少女
yr1住hall可唔可以夾roommate

某d hall得
會唔會太低直接唔收

Readmission會睇 但唔係唯一 但太低要見board既話會要求你quit hall

幾時先知有得住

想一定有得住 但又報最多人爭個間
上次round I 衰左 可唔可以round 2 再報過
會唔會太低直接唔收

Readmission會睇 但唔係唯一 但太低要見board既話會要求你quit hall

即係報HALL果下已經睇
我見好多間都係淨係計少少分 以為唔睇
會唔會太低直接唔收

即係報HALL果下已經睇
我見好多間都係淨係計少少分 以為唔睇

收應該唔睇 第2年review先睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞