[年經] 最新版港大住Hall攻略

1001 回覆
22 Like 68 Dislike
有冇巴打講下mhall
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

好似淨係non local
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

今年開始收?
mhall係咪唔算chur?
易唔易入
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

鬼妹夠淫 jeng
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

鬼妹夠淫 jeng

到時如果係啲NDS就....
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

今年開始收?
mhall係咪唔算chur?
易唔易入

1. Ys ,如無意外
2.印象唔chur
3.應該易,上年收唔夠人,我冇揀都叫我去interview
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

鬼妹夠淫 jeng

鬼有鬼妹咩 又想trap fm
基佬同大陸妹就有
傳統Hall interview 用英文?

應該就唔係啦 中文加少量英文啦應該
其實sjc ricci果d meal plan 係包三餐定剩係晚餐?

飯卡形式,早午飯三餐自己簡幾時食都得,St.John's包埋逢星期一High Table Dinner

姐係剩包早午夜是旦一餐?

即係用飯卡,食一次扣錢,你鍾意食三餐都得,用到冇為止
通常會叫埋其他Hallmates一人叫一個餸

好味?

好唔好味就未食過 但好似個個都剩海量 因為紫hall啲人有錢定係啲野唔好食就唔清楚啦
其實sjc ricci果d meal plan 係包三餐定剩係晚餐?

飯卡形式,早午飯三餐自己簡幾時食都得,St.John's包埋逢星期一High Table Dinner

姐係剩包早午夜是旦一餐?

即係用飯卡,食一次扣錢,你鍾意食三餐都得,用到冇為止
通常會叫埋其他Hallmates一人叫一個餸

好味?

好唔好味就未食過 但好似個個都剩海量 因為紫hall啲人有錢定係啲野唔好食就唔清楚啦

好似係唔差 剩係食過uhall邊爐同ricci high table sjc未約得成過
曾經住過龍華lm

住過邊個block? 個時interview係點架

黃色block, 果陣冇interview
其實好少local講咗邊間block同自爆冇咩分別

邊間龍華hea

間間都hea
住hall傻j留名
自己以前都有問d師兄,current報hall
都知fm報hall有幾迷失
立場中立,下年唔會再住hall,而且唔同hall都識d人
可以略略比下意見

如果有咩想問,可以send email傾下
baebaechen@gmail.com
(假名黎,用email又唔驚大家起大家底)
希望各位準freshman可以知多d 考慮清楚自己適合咩hall/想要咩u life
有冇多D Starr Hall 既detailssss
利申: 今年dse

Starr每年都quit 好多人下
可chur可不chur係真,但係代價係下年難d有得住(根據我d friend 既case)
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

鬼妹夠淫 jeng

基佬同大陸妹就有

好似有唔少韓妹 好撚jeng
有冇巴打講下mhall

Hea,自由,存在感
基本上你當佢床位都冇乜所謂
有冇巴打講下mhall

黎緊收女fm

鬼妹夠淫 jeng

基佬同大陸妹就有

好似有唔少韓妹 好撚jeng

咪玩 韓仔 nds就有你份
樹大都想咁多hall

邊有咁多人住啊ching
咁有冇巴打介紹下mhall hall o
yr2報hall o 係咪要去reg day zone3到報?
yr2報hall o 係咪要去reg day zone3到報?

報hall自己上portal報 就算係fm都係 完左touch camp會比電腦你地報 如果係報touch camp/想行hall tour就可以去zone3 如果係ocamp就完左interview收左先會叫你黎 通常你去唔到ocamp interview要講定 會有影響 但如果你夠star夠champ既佢都會收你latecome 間間hall唔同
latecome 是咪一定冇得住/冇得即住?
咁有冇巴打介紹下mhall hall o

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞