[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
除咗耳語必備 其他都冇咩所謂,要睇前期,入面早黎鬼索就前期就合搶連勝,後期轉比艾菲利歐做主C,冇前期槍手玩唔落去
耳語係必備

但呢套野合到係接近無敵,比其他組合高0.9至1.8位有機會一定要試下

鬼索就睇情況啦

一係學你話齋前期搶連勝

一係怪獸凱莎

始終呢個版裝少,鬼索可以變耳語科技槍,後期價值高好多

好似日炎咁,有時寧願好戰反甲石像鬼
冇㗎 成日要逼你合,鑽2-3左右班友已經成日冇啦啦升節奏3-5就搶7 d棋,大把痴線佬仲要D乾去搶四lv棋兩星,唔合跟節奏4-2已經俾人血入到50血左右,唔知幾多場冇見過烏爾加特呢關
甲真係萬能
加甲/腰帶/斗篷都有用 好洗好用
真,黎劍都得,比煞密拉放單邊,可以防岩雀,維爾戈,好運姐,LB
如果2階冇2星棋,局住連敗,係唔係通常3-2升6,D啲2星穩血?有冇話連敗起手適合玩咩陣多啲
如果血量可以,3-5升7大d一波搵棋係最好,問題血量唔可以係40以下
其實如果目標唔係4星carry應該6lv可以開始搵棋?
7穩陣啲,除非你啲2cost棋未兩星
6lv 5% 7lv15% 你連敗3-2同3-5拉7中間差3round,差10%
除非血量好危險 否則aim4費係6lv D係好唔明智
如果aim 3星就睇情況 冇血就6lv細d 1波,keep返20-30蚊,有血就7lv
六等D棋只係穩質量過渡升七,除非你賭狗

賭左場瑞文,好爽

三星牛(機甲轉)三星超級英雄三星瑞文,七等用加護艾克過渡

上到八五機甲對面投左
睇對手點做同打連勝定連敗

呢個版本打連敗終於冇自殺嘅感覺
初初出嘅時候打完連敗成日得返五十血

一開波有Afk, 25蚊呢啲一定搶七試搶怪獸好運成日做仆街仔

鳩痕痕擺ox force emblem落urgot度,估唔到op成咁
牛年轉其實幾勁
開波彩局升級三地下打連敗,打到3-2開兩第二個夾萬出分裂箭

後期四王牌搭一堆五費How to lose

好運煞蜜拉靚裝齊裝
模擬你既情況先:
除非你唔合裝,如果唔係你stage 2 5loss ,最多都係70血左右。
你無2星英, 6loss(3-1輸埋),stage 3-2 econ應該坐底都lvl 6 40g左右 ,血就around 50-60左右。
當你等到3-5,你3-2 & 3-3 依兩round起碼每round唔見10幾hp, 3-5你可能得番30-40血。
除非你係高手,roll down轉comp買英加擺位可以係30秒內搞掂,正路全lobby 3-5都會power spike,你做唔哂以上既野分分鐘都係輸,到時得番20幾血就冇容錯率,因為你stage 4再輸1 round基本上就得番最多兩條命。

所以你既情況應該要3-2 roll down,無論你玩咩comp,咩cost carry,要roll幾多錢都好。坐底要roll到1-2隻兩星tank,1隻過渡carry,然後合裝。咁你stage 3都好穩陣,輸都唔會噴血。
師兄有料
我都認為要3-2 roll down
因為你連敗得都係無2*俾方向你/undergroind緊
3-2 roll down搵方向+止血好重要

但係我覺得打連敗有70以上太樂觀
除非你lobby其他人都打strongest board
如果有人同你爭連敗而一路對唔到佢 你都係要full open唔上得裝 咁一般會係60-68血
同埋咁樣你可以greed item到krugs
當然咁打係比較貪
btw 如果新手想點打
可以睇下robinsongz同mismatchedsocks
佢地都有stream同youtube channel
我覺得佢地打法好合理同穩定
ksoju娛樂性係高 但我覺得佢成日打得好貪
cn我有時會睇梨落
stage 2連敗緊有冇需要買exp升lv?定係等到3-2直接升6
睇你咩情況,如果2-5都仲未有upgrade,keep 4lv直接full open,如果有人同你搶連敗既話可以賣哂所有英。
如果2-5 hit到1-2隻upgrade,基本上都係升5lv合裝power spike,打唔贏最多都係輸少少血。然後你2-6 upgraded英放bench,買一星英放哂係前排送頭搶5loss。
如果有2-6先hit到upgrade處理方法同上。
btw有D高手鐘意2-5 hit到upgrade都唔升搶5loss賺錢,但我唔建議新手學,因為佢地用錢比新手efficient太多,得罪講句中低rank有錢都未必識用。有時save hp保前五會仲實際。
基本上3-2要上6 D到上手得返20-30蚊係指定動作,做好個陣盡力鎖血,搏一兩隻4費

上4-1就要衝7開始轉大陣
多謝講解
呢2日見到多AD裝又連敗索制玩super draven, 試過幾場都可以前4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞