[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
點會死一隻就無
點睇都係有一隻存活就有
有乜可能要存活先計
我真係以為死一隻就少一層回魔 不過呢家3平真係無咩機會用
其實13.3小改好撚失敗 有1星bel加件吸血槍就有分 個撚個無腦搶就得 反而法陣廢到癲 2星soraka齊裝都未必有分
法陣最大問題係前排太限死 安妮+牛+艾克
物理陣前排 3,4蚊怪獸 控場 加護 抽到乜就上乜
而家場場都係打地下連敗經濟流
4-1鬼轉 平民/加護槍/怪獸飛魚
除非跌太多水滴/魔棒 如果唔係唔會玩法陣
而家前排有李星海克斯玩助戰
擺2隻中期幾屈
跌太多AP ITEM 我只會塔單玩ASOL + 返主AD陣
最後期係鬥多控場
有草人 垃圾車就放
希維爾同 加里歐都唔要
如果有垃圾車 我會塞ap裝俾佢打寶箱
有時1場十幾蚊好撚爽
美服200PING 重力訓練打左上大師
係時侯去返20PING 應該識飛
又有野問
助戰之心體系
去到9人口
其實應該繼續keep 著 果堆貓 多助戰人口疊法強
繼續追勒布朗/索娜果啲主C 3星
追星朵拉 拉備戰區棋
定應該慢慢轉5費大牌上場
追唔到三星主C 直接賣 幫5費兩星棋上齊裝?
主c soraka啦 你講3蚊果2隻廢既
9人口星朵拉 拉控場+坦
但都唔一定夠槍手打
電話版係咪就出
我會換草人+塔利婭C 跟住再慢慢轉95
不過有幾可助戰會夠力撐到上9 今版唔糊都唔想玩法陣
不嬲都有 不過台服冇 台服講就出都講咗幾年
之前要轉Ap store server勁煩
每次更新又要轉
上左鑽三

啱啱有場,2-1畀咗個地下勢力+1既Argument,之後2-3有齊Ezreal, Sona, Kayle, Vi已經5地下勢力,中間用鱷魚犽宿艾希過渡,咁啱N家內戰划水

衝上七揾豬女煞蜜拉Senna,再上八開爆地下勢力,保住50蚊收左第六層,佢出150蚊

立即上九D左個九五槍手,正撚到痴左線

有改裝轉可以賭Zoe,有場三星Zoe+兩星改裝轉Ekko+三星Annie,打撚到對面懷疑人生換埋努努有法裝根本Cls

五改裝滿道具有36%減傷同增傷

但呢招開始多人用,有場三家內戰

同埋成日有傻屄無啦啦賭Zoe
改完槍手都仲係好撚勁
但依家中期槍手更加難玩
Sureshot nerf 完加 Aphelios inferium nerf完之後sireshot無以前咁勁,尤其係如果你隻Aphelios 得1星,stage 5多數唔夠揪

不過有命上到9 嘅話Aphelios 2*依然係最強嘅後排
好似係dl個一次先要轉
更新既話唔使轉都update到

利申 電腦玩台服 手機玩日服
槍手一定要前排夠硬又要必定有耳語科技槍
所以玩地下經濟流上8d牌應該有前4
當然前題係d牌唔好咁黑同幾家內卷槍手
2星到豬女/艾克同煞蜜拉/飛魚上9轉大東
天克法陣 組到5加護
法陣真係企係到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞