[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
有冇熊哥哥同埋花輪fans
na fans
花輪幾日無開 咩事
有冇鑽石巴打一齊玩double up?
啲friend 全部金至白金low range 同佢哋玩好冇癮
利申solo queue鑽34之間徘徊
聽日就可以睇世界賽
世界賽全力支持拿鐵
NA 個rereplay 搶口到好正
liluo fucking highroll
Bebe都幾搶口
rereplay 已經搶口到 top 1
台服=垃圾,兩個set前已經咁講,有睇開Setsuko、Robinsongz嗰啲就知台服全部人都唔撚識玩
所以連拿鐵都去中國服打
認真講na 有low ping buff , 基本上出think fast 好大優勢
打到大師以上咩SERVER先會有分別
玩隻game玩出優越感 雖然今次worlds拿鐵成績唔好 但今次係台港第一次打國際比賽 算係咁
同埋拿鐵主玩國服仲登頂過 上季台服甚至打都未打過 難道國服都=垃圾?
Masters,GM應該個個server都一樣,但以前去到high GM就feel到美服lobby tough過台服。同埋都唔洗自己打,你就咁睇streamer都會發覺台服啲人冇common sense。就算國服都一樣,你唔好睇每屆世界賽國服頭嗰一兩個,派出去尾嗰啲好多都廢到仆街。好記得連幻滅S4都係完全唔知做乜柒,S6有個咩犀利哥廢到癲
由S4都覺NA平均水準最高,每個思路都好清晰,雖然次次最top唔夠CN嚟
點會係NA最高
NA s4都仲未識得打tempo
咪又係比囯人教育先慢慢識打tempo
NA 都係得Milk有穩定既成績
咩setsuko soju dishsoap DQA 全部都係大賽軟手
你話派出去尾嗰啲好多都廢到仆街
但同一時間去到總決賽永遠都係CN最多選手係度
冇話有冇優越感
不過台服一堆成日係度吹到自己幾犀利
堆港狗咩kbaobao 咩教練
連班東南亞人都打唔贏
拿鐵都要clutch成咁先贏到
證明台服都真係幾垃圾
s7世界賽最後一盤好似係三個國人圍剿一個日本仔
公道講句 大陸戰棋真係勁
平均水平最高 但次次都比人打爛 同LCS一樣吹到四大賽區 次次都比中韓歐輪大米
記得舊年入finals 個個transgender 又係比人打爛 睇吓今年setsuko可唔可以一雪前恥
台港剩係有follow拿鐵 花輪同alphaqi 黑大大以前都有
你話佢地成日吹 我又真係無聽過 最多呻下台服以前冇打國際賽機會

然後先唔評論東南亞實力 但個名額越南24:8東南亞咁唔公平
比賽仲要比班越南仔卡牌 ping燈 拿鐵都可以三連雞冠軍
好過班「一早話左台服就係垃圾」嘅人
乜野setsuko咪又係疊場次
十幾次比賽終於有一次有好成績可以入到世界賽
根本除左milk冇個成績係得既na
仲要milk好正職已經唔係玩得多
呢幾年大陸每輪世界賽都碾壓晉級
第一贏第二十分八分
去到決賽都有三個國人
上年s7冠軍迅哥仲要本身係聯賽冠軍
講真睇完咩迅哥真係屌打咩setusuko robinsongz
根本中同美完全唔同層次
美真係完全垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞