[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
mf好似會優先打多人果邊
分開企?
再唔係Zed hacker入去
自己都玩機甲,裝龍爪,mf半RJ
好認同 大師之前都係跟公式咁玩
但宗師以上又好消腦 所以上到大師就鳩玩算
想問有無人知幾時先可以係電話玩
玩其他服
賽特好撚on9
完全打唔入
13.1無減抗裝=唔洗打機
巨人殺手已經係必備,仲要nerf jor
自己一路都長註菁英 都總會發吓電競夢 但係之前台服都因為垃圾garena冇名額 到而家返咗riot終於有名額有機會爭取打大比賽但係自己已經唔再得閒打 有啲唏噓
有冇咩可以指點下 可以咁勁 有冇性趣雙排
睇多啲直播 最緊要學好點養經濟囉 棋會變但係經濟基本上唔會
你地試過新帳最快幾多場上大師
mf真係好撚on9
2階段一隻兩星都冇
round round比人血入4-5隻
但係2-5比家地下勢力斷咗連敗
呢一刻應該點做?
直接升lv roll棋提升質量定繼續躺平等3-2上6好啲
血又冇 經濟又唔係係特別好(連敗利息冇咗)
真係等死mode
超英nerf得好勁
首先你正常玩2-5前廢極都起碼八十幾血,你會換唔走英多數因為無上裝或者買英選擇唔好。開game果時如果你個陣實在太廢,Lobby又勁嘅話你一開始就應該上利息打連敗為主,唔夠錢上嘅話棋打少隻都得。2-5後你血量低過80又無upgrade嘅話,可以考慮夾硬打連敗甚至空城,反正地下勢力賣唔到棋你要連敗無人阻止到。

至於你講個情況,個陣半成型嘅話,我會6lv roll到一堆upgrade嘗試打連勝。個陣一堆雜牌嘅話我多數會輸到3-5上7lv roll乾。不過始終要睇你有咩裝打算玩咩陣,我呢個無得下下跟
真心連敗60幾血其實都無問題
係2-5比人斷先易爆 如果有人都連敗緊就直接空城
放三隻1蚊1星如果敗位差 另一家卡位既話 分分鐘咁都贏到就直接空城 3-5 all in,

其實好睇經驗 不過衰黑仔d唔到個種真係認命
新手問一問
英雄點樣升星?
下面英雄欄有個道具成個鐵鎚咁既野點用?
1. 唔知你咩意思,1隻英雄儲夠3隻上兩星,儲夠3隻兩星上三星

2. 如果你指紅色嘅鐵鎚嘅話,係用嚟重鑄裝備。用法係將全部要換嘅裝備放喺同一隻英雄度,再用個重鑄器落隻英雄度。被重鑄嘅轉職只會出其他轉職,被重鑄嘅光明/Ornn 裝備只會出其他相同系列入面嘅裝備
main acc都係100場內

又到左宗師既時間
拎左好多個第5
Cls 拳頭課個新年棋盤貴過garena咁多
要用VPN去台灣課先平
係咪手機版都連到
但係我搵唔到個ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞