[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
如果用samira做carry,應該用4 ace 定係4 sureshot好啲
假設冇多餘ap/ad裝比mf/aphelios
2sureshot+一堆前排
4sureshot有轉職先玩
先用samira+sivir,2 sureshot + 3 civilian
aphelios 2星就賣samira用aphelios?
珍娜唔係windy唔值得上

Aphelios 1星已經可以取代sivir 2星,2 civilian過渡居多,一搵到aphelios 就可以連galio 兩隻一齊換走,除非endless pizza就可以玩到底

通常你去到aphelios 2星已經大後期,所以我會傾向留samira 搵裝俾aphelios雙carry,不過如果你好運未上9有aphelios 2星都值得換carry嘅
lm
今季仲未掌握點過渡
原來今季0分都唔跌屆,琴日master0分第五以為又要落鑽石地獄loop
上到白金2連輸5場又跌返落白金4
之前仲會落金
玩連敗3-2 唔roll真係必輸
成日儲到好多錢上7
用晒都提升唔到個陣
不如講下大家2-1彩局 金局覺得咩海克斯最好,唔計英雄強化。

彩局覺得生日禮物勁到痴線,金局私房錢都好勁,但係最鍾意係連勝/連敗double,唔係第一就第八
陽壽局
2-2上7剩1血 遇到個+2人口 直接2-2第八
數據還數據 個人喜好還個人喜好
望吓人揀咩先再升lv啦
慘痛回憶
2-2 7隻打6隻打輸咗
呢個augment c patch 大nerf左
由每round回3血 變每round回2血
所以stat變得咁差
想問埋samira最理想裝備係耳語, 無盡同槍刃?
如果有額外AP裝係唔係可以改玩4 ace
蒼翠面紗勁到顛
要有優勢先勁 防urgot
唔止la 呢set 好多常用嘅卡都有 cc 而且又 buff成隊攻速
耳語基本上一定要,剩低兩件可以1吸血1傷害/2傷害,是乎你有咩裝同埋人哋咩陣,lobby 無咩陣搞到你後排嘅話可以唔洗格硬搵吸血。吸血嚟講宜家槍刃最好,如果有人玩spellslinger taliyah嗜血會好啲。至於傷害裝無咩特別所謂,巨殺多數最好,無盡都唔係必要。

4ace我建議唔係真係天糊嘅話唔好玩,條件太麻煩你有多ap 裝都未必有錢搵齊啲英同upgrade,搵唔齊堆哂係bench又卡經濟,咁倒不如上9好過,ap 裝可以俾fiddle或者龍獸。我都幾肯定唔係高手走去玩4ace一定係bot4多過top4,始終你無upgrade上限再高都係打輸人成型陣。
無得落返金
大師0分都唔會落返鑽石
改左好耐
宜家先知依度有人傾
花輪hi
知你有上連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞