[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
唔會啦
厄薩斯、女皇、阿璃都可以C
但呢個patch nerf左經驗
太難上去搵5費旗了
依家d人又揀番tf 或者直頭唔揀 有個同排3個人加25-35雙防好鬼勁
主要係somehow 呢個set兩條射手路綫都可以直接打到人哋後排

Zeri 可以電,deadeye直頭鎖定你嚟打
多數5cost法師都係咁架啦

以前Viktor/Ezreal嗰啲都一樣

你當隻Ahri條藍係50*3放一次地圖炮會開心啲
Sorcerer無加二都係廢,條line入面太多垃圾

但係有加二即刻變神,Lux + Ahri 一開技基本上清場

Multicaster 反而平穩啲
On a roll is super broken if you have JUST A LITTLE BIT of luck

2-2 比$2-4D一幾下可以直接D到有7-9隻Poppy/Tris
你講真係巫師定係魔攻
巫師好難完美陣
阿祈爾/ 凱莎加副carry仲已玩
速8 默默OP
你唔早啲抽牌 啲4費比人抽曬
個個都要豬女 嘉文 慎
速8前提係7Lv要頂得住
即係7Lv起碼要-6 0D天降一隻4費carry或者2星3費過渡先有得玩

7Lv大D感覺上會比較可靠
上親8都比人7lv d曬想要嘅牌 有錢上8我寧願7lv d多d中多d4費2 同埋呢家d5費咁渣上8冇咩效益可言
真而家meta基本上7lv press d
鋪鋪d到0
個board差唔多齊晒先上8
我今版先返黎玩返 以前set 3 如果有兩隻4蚊carry 會諗上8正常都會搵到
而家有兩隻 不如7lv d埋先上8
玩法轉左好多
你老味前四 兩家皮城炮 一家約炮
上8啲經驗變咁多 rush上去冇哂錢d牌
仲要頂住7lv成形啲陣容嘅壓力
點樣op(除非有經驗augments
on9連贏緊但唔同我power up隻龍
你個名就係原因Tencent已經睇中你
有冇手畜會參加比賽
終於有毒瘤陣 6堡壘3鳥頓
今日特登出個破防者
照比人當狗咁打
咁易比人counter到就唔係meta
想問新手低段最易上手係邊個陣
堡壘
勁到痴線
連拎左第一幾場
不過每場都有幾條友玩
我呢家見到大東一定卡
BTW火砲犽宿同刺客(打後排)Zeri(電後排)其實可以打
至於其他陣就可以訓陣先
聽日nerf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞