[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
唔好鳩玩,玩營運陣,少d賭狗
其實淨係玩死2,3套陣容都上到大師
我以前s4見過有條友淨係玩死一個陣都大師,好撚好笑
戰棋來來去去都係一隻carry位加一堆配角

s2 鑽1 s4 大師 s6 宗師
一直想玩autochess 類型,但本身無玩開lol唔熟d英雄,而且每回合又短,想睇下d棋同裝備既效果都趕唔切
係本身完全無概念既情況之下,睇streamer玩又睇唔明
s8好似好少營運陣
個個玩賭陣
噠叫營運陣?
助戰法唔撚夠8武鬥打
同埋其實怪獸凱莎勁唔勁
k3soju just hit
想問下一場多數大約玩幾耐完場?
30-40 mins
其實有無香港人開台玩Tft?

廣東話個market係咪細到無人睇 所以無人開台

定係根本唔多香港人玩Tft?
花輪 k寶寶 摘星旅人

呢三個算係比較高分同有開台既香港人
除左花輪之外 另外兩個都上過台服第一
而家個個賭3星光 super yumi
Super yumi成左型到底點打
yumi得4格攻勢強範圍
對好位就得
瞄準鏡天糊yumi比佢食
無解
今季設計最失敗真係英雄強化
你地咩rank?
我反而覺得英雄強化幾好,唔洗限死果幾套陣,可以根據英雄強化搭配
所以我玩咩陣都會卡yumi同jax,等班賭狗仔成唔到型,有得兩星直接兩星放後備席.

大家一齊唔好成型就可以拉低大成陣既競爭力
呢個版本2 3費棋比較勁,好多人係3-5或者4-1升7 D牌,正常營運去到4-5升8會好容易比升7既d走部分4lv牌,特別係豬女呢隻個個陣都搶,所以4-5拉8好易搵唔到4lv牌
勁,大眼仔俾人nerf咗都咁勁,建議係咪都卡死jax
然後其他人公廁玩duelist heart Kaisa 既多謝你地一齊bot 4

我玩heart果陣先會keep yummi
好似s7卡nunu咁
節奏快左好多
好少機會玩到大後期
成日升8已經差唔多end game
唔熟直播 但有睇K1M youtube
得閒天胡地下勢力先可以過度9 或者彩局拎升級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞