[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
拿鐵其實個個性都幾謙遜
花輪就本身係廢既/娛樂台
咩alphaqi本身唔講野既
黑大大就都有好多人話寸觀眾啦
至於kbaobao咩教練就真係垃圾啦
講真就算24:8
仲要係vn server
按比例最兩少三個入到決賽啦
而且拿鐵宜家都玩國服啦
其實大師係咪有手就上到
今季第一次玩TFT
玩左2個月差40分大師
而家卡左係鑽石
打到鑽1都係唔知幾時d牌最好 冇乜觀念
機甲又唔識玩 玩親都好似打少幾隻咁人地開就勁到on9
玩黎玩去都係虛空叛徒加最多分
玩乜陣都係搭虛空
會否太one trick
tactic.tools就話我augment揀得好差
但Augment多到咁我根本唔知邊場揀得差
因為隱分其實tft容易過競技類game上分
當然啦競技類game可以雙排/apex可以三排
呢款game只可以靠自己
你要知幾時要做咩
拎咩augment 對自己最有用
幾時要強勢幾時要保血
五毛狗
TFT唔跌大分真係頂癮
個個區成堆0分個堆隱分潛撚到落水底
我鑽石4跌到落打金牌
而家第1 +33 第7扣4-50
報應
我真係五毛黎
咁你個情況都算幾特別
因為正常都唔會輸咁多
不過其實tft所謂既靠賽
一定冇5v5既遊戲咁靠賽
呢隻game有得play with rng
有時運氣唔好既可以轉陣
當然你都可以hit唔到
你四個隊友送頭你冇得做咩
坦白講 其實冇乜問題
除左scoped weapons玩jinx其實都冇乜問題
好 玩到好頹
有時鳩起上黎第8跌勁多分 食2場雞都抵唔番
好辛苦
想狗分頭4但一拎唔到維爾戈就原地爆炸
下季都就黎到啦
今季咁無聊
咪等下
我都好耐冇玩
soju都冇乜玩就知咩事
其實你見戰棋每個season得頭一兩個月先多streamer直播就知咩事
比自己休息下啦
或者比個思路你
你如果多ap裝既
冇viego既話
可以轉龍獸carry
當然你可以話
屌你冇青龍刀有咩用/冇龍獸啊
咁其實係冇咁強
但係龍獸本身都有一定強度
而且百搭 之後都有機會出水滴呢
都係想上個master了左個心事佢
玩得多真係好重覆好悶
重要呢個8.5係咁多個.5 patch以黎最少野改
就咁睇好難睇有咩問題
始終唔知你當時有咩選擇
係你更進一步要明某個陣容有d 咩係特別適用
比如混沌如果有一定要搭星朵拉
星朵拉大於5格硬開5混
我都係睇世界賽大陸d 主播咁講先知

不過我最怕都係d快節奏場
呢排d人係度賭超英lulu機甲monkey
搞到我7lv硬d d唔出2星carry就爛左經濟上唔到8
有冇set9 流出
而家呢個版本正常都應該lv7d 吧
4費卡lv7 一樣d 到
你運氣好lv7一樣出到5費
上8 要用52 蚊
你用d 錢黎變完陣贏住上8一定好過上8d 牌
到你上lv8 咩卡都被人搶晒有錢都冇用
我成日玩虛空7lv好難齊到腳
可能要用多d怪獸過渡
真係好耐冇拎龍獸
怪獸本身就係好好既flex牌
個思維唔好玩死啲陣
雖然英雄海克斯都好限制陣容選擇
但係配件就唔好限死
因為佛爺呢d 442 又要混沌又要
卡牌442 又要有d 玩無限又2星決鬥又2星
如果lv7 唔d 1,2張上8 全1星甚至1張都無
個52蚊等於0作用上多1張1星牌
質量先係最重要

要上8要先穩血
如果4-1 冇70血up
同埋個陣係唔會被人大虐支撐到4-5上8仲有50血
or4-2上8 後有起碼30蚊up d 牌
其他情況最好都d 到可以穩到血先上

因為4-1到4-3 每波被人入你10血就30血
比你上到8仲要大多數時候未必d 到想要既牌
除非有背水一戰之類既海克斯

正常有咩合咩唔好賣血除非玩賭陣
or冇辦法真係冇2星怪波波比人入4,5隻
咁就一定要5連敗如果有人一樣連敗就直接空
因為如果斷左係必死咁濟
之後根據裝備3-1 上準備玩既陣容刷英雄強化
如果玩3 費陣就3-2直接大d 穩血
玩4費陣就8連敗3-5直接上7賭命d 牌穩血

正常有咩裝備可以穩血就即合 eg 日炎 電刀 肉裝
下下等裝備仲要未必等到係最傻
唔好理咩最理想裝備用得就合
連勝到壓住人打自然上限就高
血都冇仲講咩上限
我就係完全冇呢d回合同強度既概念
下次玩試下望住呢個comment對下先
同埋2階段連敗就去盡佢
有啲棋會卡你一兩蚊但係令你少個人口既
都賣左佢
新玩其實應該點入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞