[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
咁勁你場場都玩咪得
真 1c3星屠神好多個版本都有
有時d陣係格食格
就咁睇佢唯一少少弱點係冇水銀 有機會用CC技定住佢 試下清唔清到其他先 再用有Giant slayer嘅角斬死佢
但Duelist陣就係少CC
加上佢三件裝可以話係best in slot 特別d claw配佢defender+redemption 一定死唔去
我有10個歡迎幣可以換橙粉,但係橙粉又可以換D咩呢?
搵唔到有個位可以用橙粉買野
前期想連勝同中期轉陣想穩啲有冇秘訣?
而家成日前期連敗,殘血時靠係7/8lv時D到成型鎖血
前期連勝真係睇運 你唔中2星 唔中前期強勢augment 真係無得打連勝

如果2-1就有1-2隻upgraded unit
又中左d 多件裝 多隻unit 多個trait 之類會令你個board即時變強既augment

咁就直接合裝沖連勝 唔好留component 等合神裝
選秀攞腰帶/甲
之後3round出到料合火甲前期都好好穩血
再睇跌出嚟嘅裝睇下玩ap定ad隊
呢版都係前排夠坦先有輸出
講起合裝,有冇通用裝前期未決定陣型都可以合左先
成日留堆散件唔敢亂合,因為未決定最終想玩咩陣
減抗裝 spark/lw/shiv
坦裝 sunfire/redemption
輸出裝 gunblade runnan guardbreaker

我自己打法偏向快節奏save hp 通常散裝唔會留多過兩件
你贏到真係貴棋叫陪襯啦,第一名一隻$3棋3星,兩隻$4棋2星,一隻$5棋2星,你就一堆$1$2棋
你講到貴棋係陪襯,但你明明用平棋陣輸比貴棋陣,講野都唔合理
同意裝一定要合 除非控緊連敗
一直唔合裝而人地合左 每round輸多一兩隻俾人
俾你後期件件best-in-slot都無血容錯
咁樣長期平均排名可能低1至2名

同埋3-2上6 無乜2星 要少D保血 最好d到前排兩星
1-1搶裝啲優先次序係點?要合火甲博連勝姐係腰帶,之後物防甲?再之後果幾件應該點排,今日試過幾場1-1冇防裝

另外呢個版本咩陣容需要識玩
而家靜係會玩4王牌+機械同threat+recon
無叛徒轉既維爾戈強度真係差好多
腰帶/物防甲都得 出到坦裝俾隻2星坦都好易穩血
之後其實係睇餸食飯
睇你有咩散裝同棋係手決定打咩陣
坦裝基本可以即出即合
平民槍手 怪獸凱莎 機甲皇牌 都易上分
想玩機甲王牌中期應該點過渡
冇王牌徽章/魔鬥湊齊4王牌好似偏弱
其實你後面個句都答左
4ace真係唔係想玩就玩到
除非highroll 到ace emblem 或者 lvl7/8 morde
如果唔係都係mech前排 samira/mf 後排依d公式meta陣
邊度玩到手機版?
有無人成功儲到過9魔法而嬴到
得呢個陣未成功過
想玩中文既手機版係咪得支那個隻乜鬼金剷剷
上幾季大師 呢季仲係白金泥漿摔角明顯係少左好多人玩 少左人玩個系統仲係咁閪 第一加39分 第8扣55-70分 佢老母
有冇巴打知安妮抽幾多先保底
記得係60 定 61
因為金剷剷數值同電腦原廠唔同
係無跟電腦nerf定本身就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞