[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
百獸唯一出路
4ai hacker 狼人好撚勁
你Ai抽中combat start + ad /as/ +shield 隻2星狼人好撚好打
前期打節奏唔錯,由其路西恩輸出幾高,又打多人地1隻未來棋,有電刀好易打連勝
我快打無腦捉
虛空行者=版本答案
Rfitwalker + 是但=meta
場均四家AI
場場都係Hacker Camille 同 laser ww
同以前reroll ww , hextech sivir果個patch一樣咁on9
D Hacker真係好煩 ww同 Camille 都可以沉底擋一擋 但Draven直接掉死你or大死你 今日仲要見到家Hacker 5改裝Gnar 又坦又痛 鑽場個個都抓AI抓Draven先 btw Vex都差唔多咁毒瘤
汎/剎蜜拉/改裝吶兒/賈克斯 呢個版本係咪好弱..

玩左10幾場都冇遇過有人玩...
鋪鋪都有2-3家達瑞文/逆命係咩事..之後就係狼人
Rubbish meta
Just hard force hacker comps can guarantee top4
變到俾弱智仔玩咁
第二名係4AI開技加血hacker狼人 最尾成8000-9000血 如果唔係3星EZ根本打唔死

由此可見AI陣幾On9 我10等4隻5費2都唔夠揪
我95大成 比兩星5laser狼人贏咗,垃圾meta
今季係最ON9最悶 4蚊棋好似垃圾咁 邊個抽中好AI有狼人就鎖血
下個patch nerf咗狼人AI同埋hacker再玩,垃圾meta
咪nerf左囉
今日更新?我琴日都仲見到2駭客
好運姐體系無nerf
駭客 nerf完變t-1陣
本身都係t0
凌晨改
但其實改完個meta仲嘔心啦
draven無得玩 camille無得玩 vex無得玩
狼人又nerf埋
得番tf jhin mf
變化多好多,hacker搞到差唔多全部非hacker陣玩唔到
甚至我辛辛苦苦營運上95大成 都比雷射狼人hack爆
狼人好嘔心 前排企響第四排嘅話要搵後排企第三格頂一頂住開場先拉到仇恨 on99連蟲洞都拉唔到hacker
就算之後442既牛年TF你拎其他陣都仲可以打下,例如百獸 決鬥 武鬥jax,最多都係6-4,但係hacker狼同達一嘢拉走你前面 後排等死,仲弱智過上版本初既槍手95
睇番Tactics,雷射狼69%食分28%食雞,根本broken
台服都update左做13.6B?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞