[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
英雄欄既話 應該係打完4-7/5-7出既裝備黎 賣左佢有得3選1散件/5選1大裝
Mech Sett + Ace 4組到出嚟無人能敵
detail
組完賽特啲裝之後是但合啲傷害裝就得

Samira 基本上拎咩AD裝都得,MF麻煩啲,一定要有精準之矛,但係基本上呢個組合搵到魔鬥就無敵加兩星曬啲嘢就贏
玩到烈娜坦毒鬥果版冇玩呢排先玩返
有冇幾個好用前期打工/過渡好用嘅com推薦
同問
呢度有冇DC谷一齊捉?
上幾季都打到上大師 今季卡左個幾月白金
雷射武鬥偵察,前期萬金油/三地下,連敗贏經濟
依加龍獸真係萬搭牌
拎暈兩秒個個好撚屈
仲有aq1h 應該係依家台服公認最勁
國服都打到上2000分
想問課金抽場要課大概幾多先會抽得中 見得2%會中個場

殘體勿理,自動set改唔到,但咁既質量配六決鬥打唔贏第一名隻一蚊猴就抵呢隻game已經冇人玩
佢5 mech 2 defender 加成身坦裝 你無sunder無gs梗係殺唔到隻wukong啦

玩duelist又無啦啦有隻3星malphite仲要俾左3件裝佢 yasuo無carry augment根本就唔應該上3星做carry

仲未計你哂咁多econ reroll一堆無裝既duelist

陣同裝都出哂事 唔知自己輸係邊真係無資格話隻game垃圾
你啱你啱個系統唔派裝畀我前期又贏得太犀利再加埋周街三星係唔值得贏,對方前期直接wukong神裝一蚊三星就值得滿血贏曬所有人,你啱你啱。
我assume對面有大鬧天宮
你近戰陣打佢本身就冇乜著數
再加上超英呢版nerf咗 傷害又低咗啲
打唔贏係正常
唔中意咪棄囉既然限米煮限飯拎到第二又唔知足
6決鬥用yasuo做carry都有第2仲想點
人地2星leona, draven同wukong又齊裝咁都輸得比你個垃圾陣就真係無人玩喇
前期贏即係econ 好啦 唔4-2 fast 8/5-2 fast 9
無啦啦reroll d 無裝既1 2 cost英做咩 你有feather weight咩? 13.1 patch nerf哂d 3星英既scaling同埋super你唔知咩?

中左gp augment就一定要玩duelist? 唔識sac augment睇裝做人? 你成套神裝mf sett 唔識用走去格硬玩yasuo reroll然後賴隻game垃圾唔比第一你都幾好笑 roll哂d 3星出黎老馮要比你贏?
其實最後一波團已經秒曬佢後排先啦,但佢情況其實已經係佢一隻悟空打曬成個陣。我見佢直接食曬神裝好運姐招大嗰下就真係出唔到聲,但隻game唔應該係咁咯,我係連天賦都揀曬d戰力技對方係揀d娛樂技就一隻一蚊牌打曬2蚊3蚊4蚊牌。
我都知nerf咗,但其實過往版本有見過一蚊牌c全場咩?甚至滿血食雞,就算以往一蚊牌c,都要走連敗攞裝備賭出黎。賭要行鋼絲,但而家佢都無賭過d牌自己黎,我d牌都係自己黎,大家都係靠運氣成分甚至我高d,但結果係佢一隻殺曬全部就真係無嘢講。咁以後全部人攞wukong就贏曬啦,2蚊3蚊4蚊5蚊全部陪襯黎。我個陣同佢大d高費牌死曬架。剩係得隻wukong。打極唔死,破甲又唔比我。打到加時都係滿血。
之前9怒賽特同8神龍卡瑪都係咁敖興殺手
冇辦法有時個版本係咁㗎啦

況且人地本身有悟空最強專屬強化,唔係話隨便就玩到

後面搵埋雷歐娜兩星 整體質量高你咁多 仲要陣容天生克制

有時唔係多三星就一定食雞
諗起以前shy仲未退坑 sigma有做直播訪問過佢 講到G社0搞戰棋比賽冇名額 台港澳明明都好多有實力棋手 但就因為G社所以冇機會走向世界 真係聽到眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞