[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
大陸手機版全部電腦黎
大陸手機版大師=白金
講完比你聽輸係邊都仲要搏抵你輸
咁拎黎學下營運算
犽宿之前已經要抽66%個海克斯先可以賭,而家Nerf到得50%已經無得賭,超級英雄仲要大Nerf,而家超級英雄係賭達瑞文

同埋至少要上劫做副C,最好上埋柔依/勒布朗開駭客送隻犽宿去後排先有得打(都係幾個版本前了)

呢個版本決鬥者我覺得一般,玩怪獸/平民/營運易上分啲,有助戰/叛徒/百戰轉就無腦雙S(Sona+Soraka)/維爾多/好運姐

好運姐=版本答案
呢個版本戰棋其實好玩,打左幾場神仙交
而家最唔好玩就係未定就出角色海完斯
同都幾多弱既角色海克斯,打到後期逼住轉大陣變相讓左個海克斯同人打

要習慣呢樣野
龍爪已經成為我火甲之後必備,又草人又好運,間唔中仲有岩石雀仔同LB,打好運用叛徒最好,一隻兩星塔隆可以單換兩星好運
有時第一個海克C出隻垃圾,都唔知點玩落去🥹嚴重打擊信心
第一個英雄海克斯同佢跌既裝唔夾先最嬲
跌兩把弓 出LuLu Lux Annie
所以呢家開局我通常搶鎖子甲 跌咩都玩得
我反而搶斗篷 星火同龍爪 吸血劍都合得
火甲前期搶血好好,打連勝必備
賽特幾時收皮
3星塔莉雅都打唔穿
下個版nerf機甲槍
玩咩唔係問題,最撚難受係上到99lp突然有一場第7或者第8,又要玩多幾場先可以升rank
打塞特要出腰帶+拳套果件
勁唔勁都好,捉棋第一步就係做看更,到時到候就要巡晒其他7幢樓,先知幾時忍手幾時發力
你決鬥超英打唔贏大成五機界好正常喎...人地又群控又真傷
啱啱對面怪獸凱莎又助戰又好運姐一堆魔攻

用平民怪獸槍+三加護狠狠地屌左佢地一鑊

有平民轉+三星龍龜(無合魔防...火甲好戰反甲)+三星偷偷Ekko+兩星雷歐娜

打十世都唔撚穿

暫時白金, 由銀牌打上去最大既分別係, 白金真係好講營運, 唔好死抽, 用住手上既野做C位唔係問題, 慢慢轉

組裝向住好運/煞蜜拉根本無敵, 平民槍/怪獸配乜撚野都好強勢
如果係Buff全場既都仲可以單掛下, 有時寧願抽一下搏下太爛既話

但有時都真係要做好打少個既心理準備
同一定要火甲/龍獸/黑書/任何減治療野, 今日都試左場好戰血石石像鬼賽特

無減治療既全部打撚到佢地仆街唔撚扣血
版本答案:見到好運煞密拉先卡,特別係好運,係咪都卡住先,一個唔小心卡到兩星乾脆拎黎單掛
特別推介死神耳語破防者煞蜜拉

呢套平均排名2.67

食左幾場靠呢套野,屌打其他同行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞