[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
打到鑽1,係咁1場食分,1場扣分,打左成日得個吉
玩咗場6underground + last stand 一血 11人口食雞好撚爽
玩到好撚嬲,次次前期辛辛苦苦儲錢等到上50蚊,個陣開始有個型,但得番十幾血,跟著贏頭幾名果啲,但因為太低血輸一次就死,反而前期勁果啲食老本頂到個第3第4番尼

有冇老鐵一起組個隊?
冇你迫你呢個版本打連敗
正常 就係儲血後面死,目標第3,4加分
好少打連敗 除非有贏要衝輸要縮
慣左冇2星/好嘅combat augment就打連敗
琴日果場$44, 差一隻艾西3星,7上8關鍵位,但忍唔住啖氣一野抽到0蚊為左隻艾西,但都係無
試過地下勢力開左4次獎都唔滿意係咁加大,最尾開唔到第5次就死撚左
覺得最易上分都係助戰搭改裝
玩開hearthstone , 慣左每round 諗2分幾鐘諗到燒線,tft 要睇7家,要d卡,要諗對位,擺裝,但得20秒,基本上去到後面已經唔夠時間諗
自己玩自己夠啦
對位唔係連勝/連敗一定要贏/輸 之外
正常唔洗點對位
5蚊利息同蹲錢呢啲都要睇其他7個咩情況
個個發哂力得你擺爛就算成型陣輸比人地鳩砌都好正常

唔好以為跟住攻略砌到勝率高陣型就有分
岩岩玩左場雙改裝轉好正
去到9等幫2星雷歐娜同草人上齊哂裝
硬到傻
後面再夾隻亞菲利歐瘋狂輸出
新手留名 因為阿璃入左坑但玩到中期就唔知點組隊輸撚埋
大師之前唔洗點scout
得閒可以睇下人地玩咩陣就夠
非改裝成員都有加成架咩?
法陣改到幾勁都好
打咗幾場最尾食雞嘅都係槍手
Sureshot 多數前排都係aegis,剋大部分法陣啦
比粒改裝轉佢地帶就有加成
隻亞菲利歐就正常輸出裝 冇加成
2粒改裝轉都唔係常規做到
呢家搶水滴真係易上分
三改裝打工 有改裝轉玩5改 冇可以玩4助 塔莉婭
有暗星AI又可以玩LB 奶媽雙C

好過同人卷槍手貝爾薇斯
啱啱開始玩返 想問下大家睇邊個channel 學每個陣
太耐冇玩 已經唔太識玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞