[TFT] 聯盟戰棋 S8 討論區

985 回覆
10 Like 7 Dislike
如果3費卡但有2張其實建議賣晒佢多過留搏2星
因為前期卡6蚊好傷
同埋有d 如果連敗賣血被斷真係唔使玩
當你斷連敗60血 4 人口 打完石頭人都係得40蚊
其實可以投得
第一,首先任何game入手都唔好太注重個rank
享受game既本身
第二,你可以睇下高端既實況主
唔推薦台港班人因為真係太廢
講英文既
例如bebe,setsuko,robinsongz
唔好睇emilywang同boxbox呢兩個都係垃圾
https://www.youtube.com/watch?v=HRwZkwCu6yM&t=197s
如果你唔係cctoy
可以睇下國人點玩 因為國人最近三次世界賽都係冠軍
例如迅哥 幻滅 紅蓮
第三,雖然棋好似好食運氣咁
但係其實團隊5v5游戲更食運氣
所以放平常心就得
陣間8點TOC 世界賽決賽可以睇下學野
基本上每波都要上最強既質量
其他人上質量你賣血係唔使玩

呢d 其實係睇環境
如果其他人打假你都可以打假
但如果出面質量高就唔可以咁玩
冇留意開但好似外服節奏偏慢上8玩
但睇直播大陸服係上7就d 光咁滯鬥搶牌
冇牌就可以等死
等我教你啦屌
上面講左我都係早兩個月第一次玩
首先你要知基本規則:
牌分1-5費 3隻同款合2星 3隻2星合3星
正常成陣係aim1-3費牌3星 4費牌2星(講緊主carry only,配件唔洗上3星的)
每round有好少錢拎
袋入面每儲10蚊有1蚊利息
連勝連敗有額外錢拎
前期做好經濟 頭5場打玩家要有目標打5連勝/5連敗(不過我玩到鑽都成日柒做唔到5連)
升lv時機就話唔定但懶人包係3-2升6同4-2升7
即係揀海克斯果回合升
升4同5就睇你當下連勝定連敗拎利息
至於玩咩陣就上d tft meta網睇
例如meta.tft
你可以自己鳩玩下唔同陣試下砌 之後就會明點解meta陣係meta陣(因為d羈絆係配得最靚)
至於D牌(刷新)時機就係如果你個陣123費多就6lv D
234費就7lv D 345費就8lv D
你如果睇d上分陣容片通常都會講果個陣幾時D牌
係要D到冇哂錢定keep住$50利息慢慢D
9lv係比d好有錢/經濟既陣上
合裝都係meta網有教 新手就唯有多合多試先記到
進階少少就考慮埋想玩咩再揀裝合
例如想玩TF carry就一定要攻速水滴合電刀
前期可以合定先再求其比d打工仔著
後面有TF就賣左打工仔除件裝比TF 就會好勁
多謝上面幾位巴打指導 收到晒
個個好有心機教 感動
屌我都覺d 3費好撚scam
尤其係一pair
屌我好多時候石頭人都係$30樓下
你正常節奏姐係2-5拉5 30樓下係正常
但係打連敗30樓下咪姐係投得
屌你弱智都學人google做下research
S4 Ramkev第3,S5 Milk第3,S6 Guubums、GV8兩個入final lobby,S7又有Rainplosion入final
計平均成績NA放甩其他region成條街,CN屆屆都人海戰術先贏NA少少
話Setsuko疊場次個茂利仲好笑,你知唔知呢個Set佢tournament成績癲到咩地步? 再者人地上幾個set都有贏tournament,係regionals次次打得差
btw有咩tft實力派youtuber介紹
最好有開cam會講多d野既
而家剩係睇過國服林小北
tem老母po咩,S4 CN出5個,一條友都入唔到final lobby
幻滅S4嗰幾場嗰種廢有幾深刻
仲有係咪唔識睇中文,我咪話CN派出去每次都頭兩三個勁,每屆其他嗰啲都廢到仆街。S6出6個、3個day 1
而家8點TOC 世界賽決賽
我睇開大陸直播d 高分王者
我鍾意睇雪下望月
都會睇下其他 迅哥 幻滅 梨落之類
你睇下人地點操作就會識玩
正常直播都會講解下/d彈幕都會講下
呢個版本中國d 選手理解係麻麻地
得flancy 比較理解好
就係一直強勢保血打法
想上分睇Robinsongz唔洗諗,勁佢就一定永遠唔係最勁,但佢玩法最簡單就methodical,有問題又必答,而且個chat有幾toxic佢都唔會嬲
咁一定有年強有年廢
你自己話水準最高
點知都係得一個美國佬入到
就算係兩三個勁又點
中國佬勁既每一個階段都係層壓式碾壓窩
你na都係比人車姐
Setsuko開波十分鐘就已經同冠軍無緣
原來你真係盲
Setsuko 老8
你自己話水準最高
冇冠軍點樣最高法
EMEA夠有六個人
又唔見人地可以用你所謂既人海戰術
大佬啊你吹成咁我睇到都覺得尷尬
binteum 有d 勁
咁樣拼
我們美國真的太厲害了
明明大陸S4開始就統治TFT 你都識講CN嬴 仲講咩平均水準最高
不攻自破 NA係勁就唔會0冠啦
作為一個台服玩家係支持返自己賽區選手好合理 突然間有人彈句台服就係垃圾 都幾冒犯
屌你兩個真係智商有問題,同你講埋Fates出5個一個final lobby都冇都仲係度話S4開始就統治TFT
同你呢啲白痴仔講野真係好撚辛苦
首先 係你自己講 ‘由S4都覺NA平均水準最高’
第二 中國s4冇統治代表NA就係統治?
擺明s4最強係韓國啦
咩白痴仔咁old school就唔好講出黎啦
比人笑多幾耶姐
Rereplay 強到
無論從邊個角度出發 一路以黎
一係中國水準最高
一係韓國水準最高
連美國人自己都唔覺得自己美國水準最高
你係個活生生既人板證明睇得多班美國手joke玩係真係會整壞個腦
講真話cn人海戰術真係忍唔住笑 之前得16強3個 依家32強先5個
講冠軍你就話平均成績 我都想睇你去lol個邊同人講平均成績 俾人笑撚到你面都黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞