入讀基督教band 1中學穆斯林女生被迫讀基督教倫理科 校方拖半年始豁免

609 回覆
26 Like 206 Dislike
反宗教班傻閪講撚到cut 宗教倫理堂就提高入u 率
六七十年代起,唔係靠班牧師神父香港撚有咁多書讀甚至以家幾多中學有宗教背景,無佢地連中學畢業都有難度
含辛茹苦咁養大你
一定要考順返你啲frd?

咪就係畀人洗腦同情緒勒索囉
無宗教就無書讀

孝順丫 ching
呢D我覺得可以投訴, 係學校唔應該要人信同科學有抵觸的野
呢度就係tricky的地方
如果你當故仔同埋宗教觀點教, 我就覺得無問題, 因為只係認識果個宗教
但如果將神創論當做fact咁教學生 (而唔係XX教認為神創論) 就有問題
唔知你明唔明我想表達D乜
我認同新教質素係低D
天主教果D聽返黎就比較少投訴, 同埋個人聽返黎都係比較開明
新教的確係好糟糕
個人覺得神父修士修女的神學修為多數比牧師好
教育講白啲就係服務,香港其實得官校係公家嘢
不過咁易洗到腦香港有一半都係信徒啦
真係全球回教徒追殺佢佢一早死咗啦
有人保護㗎
8月先出事嚟咋
有人保護都咁
按照你嘅道理,學校推行愛國教育,係咪唔同意推行就唔可以入讀全港中學?

入讀邊間中學係佢嘅權利,佢有權接受教育也有權利反對制度政策。
如果課程set好晒唔准改,等同康文署職員一樣,死板
係喎柒咗
不過我意思係唔係個個回教徒都係咁激啫,會真係去殺佢嘅都係極少數 (只係佢地極少數都係好多人咁解)
國民教育咪成功洗哂啲小學生腦囉
有成功到咩?
Source?
你出街留意下啲小學雞講咩話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞