[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
C2個ABL太喪 我自己頂唔到
已經咁近距離睇好辛苦 仲要受呢個ABL
結果我自己用返舊Mon C2搬咗去屋企人睇
話說理論上之前48吋個oled monitor
如果係類dc應該新呢個都係?
你平時開好光?
我平開亮度開20 abl冇feel 唔會突然變暗
應該都是類DC
thx 巴
我一般開35 會暗下光下咁…
試左用game mode開到100亮度都唔會
用標準mode就會
應該係標準mode算法比較多
姐喺其實一般使用 microsoft office, 上網 同 睇youtube 大致上都用唔到HDR功能嘅嘢就應該熄咗佢?

HDR純粹打機睇戲有support先開?
係呀 Windows有Hot Key後都算方便
是的
content有支援HDR 才需要開HDR
不過windows好衰 你唔開hdr都未必知條片有支援HDR
TV apps就冇呢個問題 識自己detect
點整的
掛埋madvr好似會
但我而家又唔得 好似失靈左
但我個madvr自動hdr同手動hdr唔同色 要點set
我本身都得 但用用下就唔得 連手動開hdr畫面都唔正常
我記得driver version好似有影響
n卡新driver有改過hdr api
Titan Army P32A6V
KTC M32P10
INNOCN 32M2V

32" 4k mini-led,有冇勇者試過呢D不知名大陸MON
幾抵買,性價比高
想問下各位巴打 42吋打機用
大家建議買c2定係a90k ?
BTW 見Lg出咗個42吋 新mon LG OLED FLEX, 不過兩皮幾嘢太誇張
兩部都ok
睇你中意咩牌子同價錢
但係我見好似普遍人都係拎C2做mon多啲
就呢3隻好似得KTC得寫DC調光
PWM閃死人
夠平掛
師兄,Neo g7要點set
已經買咗

佢個黑色均衡器姐喺背光控制?

對比度,清晰度,色彩 有冇話試過邊個數值最靚
我上rtings down icc profile
對比度 清晰度約60-75都夠
色彩就睇個人啦 我偏冷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞