[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike

原本係1月23出貨, 但上星期突然改左12月23, 之後就不斷加速, 尋日就收到

開箱後, 原本會以為多死點, 會爆屏, 但 test 晒乜都無
有冇lg ergo用家,會聽到個mon同枝棍attach個位卡卡聲 係咪正常
買mon用MyUS轉運加埋保險會好啲,但要睇清楚個包裝盒會唔會太大,oversize會計體積重,buyandship嗰啲就算買保險都唔包碎mon
想買左mon駁 macbook air
32“或以上 budget ard 3-4K
有帶推介
你話呢

p.s. 冇用
3060 ti
行2隻asus vg27aql1a
點睇
34GN850-B
for fps gaming, good?
or any better alternatives?
Aw3423dw
Thx but too expensivebudget around 5k hkd
第一次換4k usb c mon 插notebook
想問下如果一直唔關螢幕由佢自己長期standby mode 會唔會好傷?
禁power 制閂mon 會斷左供電差唔到notebook 同埋插係mon 到個d usb 野全部用唔到
點解播YouTube HDR片
Microsoft edge 睇會播一秒就會灰色
但係Chrome就冇呢個問題
FPS = 360Hz IPS

PG259QNR/AW2521H/XG251G

XV252Q F(no G-sync module)

Using XL2566K buy only slightly better motion clarity compared to IPS. IQ tax

Edge

Chrome
XV252Q S 新model,之前acer store $1598 我員咗,喺個底座冇升降,其餘ok
XV252Q S 新model,之前acer store $1598 我咗,喺個底座冇升降,其餘ok
LG 34WQ75C 評價如何?
見到佢有兩隻差唔多嘅model
兩者分別係多咗一個USB C
但係就貴$1000
值唔值?
不如MAG274QRF(MAG274QRF-QD都得,色會鮮啲有人覺得靚有人覺得太假,建議落場睇實物)或者平啲就M27Q

你呢隻vg27aql1a太舊了唔太建議,曾經嘅連登mon
m27q 定m27q p 好啲
一定係LG 唔洗簡
innocn隻27吋2k 144
敗家之眼都出 27吋2k 240hz oled
lg usd999, 佢起碼usd1499

https://youtu.be/IpeIrnizxsA
新手想問下巴打們
長期對mon做嘢+打機睇戲嘅話
直mon同曲mon大家會點揀
有兩款心水啲spec 好似差唔多
直mon IPS panel同refresh rate高啲
曲mon VA panel但係之前用過好似舒服啲
Response time一個1ms MPRT 一個4GTG唔識點比
希望各位指點下
16:9用平面mon就可
曲面有自爆風險而且保養唔包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞