[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
邊款
我見日馬 Dell S2721QS 幾平
但好似係2020出
琴日出街睇過依家已經係賣緊S2723QE
LLG 34wq75c 係咪全世界都無貨啦
網店無 旺角 深水埗都無
唔該巴打

上網睇測評好似mpg321ur-qd 好過G3223Q少少
u2723qe?
唔怕曲面就一定neo g7㗎啦
s2722qc
u2723qe多好多port位
係 我搞錯左
美國black Friday入咗g3223q,連稅唔使630抵到爆
想問個mon(電腦/電視) 入面都有污點/積
你地有冇試過? 真係啲㝫㝫入到去 ? 真係要拆機抺?
link?
u2723qe係ips back對比度高一倍 port位多d
但冇freesync同反應偏慢
想問一下大家平時HDR會唔會長開?好似灰灰地有層霧咁

用緊27GP95R
不要開HDR
INNOCN 27 M2V 27吋IPS 4K UHD 160Hz Mini-LED 顯示器
VS
LG 27gp95r
又點揀?隻INNOCN mon新出 好似仲抵!
大陸牌子冇研究
呢個牌子近期進軍香港,由h4保
會以低價吸引人
唔睇牌子好似not bad!最重要有type c! 可以幫手機充電!但冇hdr
想問下哩個如何?

https://www.amazon.ca/Asus-VP28UQG-3840x2160-Adaptive-FreeSync/dp/B074PK4R2H/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

加拿大冇咩其他選擇唔該晒各位大佬
個壞處除左係幾舊嘅MODEL 我都唔太清楚
想問下4K 144hz 27-28寸有冇咩推薦介紹呀?
張書枱得90cm闊好似玩唔到27吋dual mon (一橫一直)
一係直接換個32吋mon
打斜少少可能放到dual 27inch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞