[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
咁你價錢貴肯定係好啲
所以喺淘寶只買價錢最平
前幾日買咗隻$80連運費
如果25吋2k換27吋2k係咪會覺得矇左?
會唔會好大分別?
呢家買 32 吋 4k 144HZ 有咩推薦 ?
見 DELL ONLINE 買 G3223Q 做緊 $4999 加 3 年保,抵唔抵玩 ?
同距離會矇咗
要拉遠少少睇

但HDMI2.1殘血
有冇巴打用緊LG 32gn600-B

見美國做到200usd 入左手運左隻返加拿大
要大Mon主要攞嚟炒股 同埋可能玩下FPS game咁

雖然係VA但性價比好似唔錯咁
想知用家feedback 同埋基本上係咪一定要加mon arm
殘血即係點
有冇人用緊Samsung neo g8#adore上網睇好多都有scan line問題

想買部4k 240hz 好似得依個選擇或者唔知等到幾時先有其他4k240

唸緊dell部34 OLED同Samsung新出OLED g8

最top嘅34寸以下應該係依2部?
得一半bandwidth
駁pc冇咩問題
駁ps5睇字差少少
34吋 gaming mon 得1440p
black Friday 時 8400左右入手, 今日送到, 暫時正常使用中

依家仲不斷 check 緊
用thunderbolt3 定hdmi接mon會好d?
原本想買apple隻display 但有d太貴
買佢個隻lg panel會唔會都唔錯?
內顯620駁4K 60hz 應該用HDMI 2.0定DP 1.2 線好
lg c2安裝喺個arm到 要唔要額外買配件?

想買49wq95c 但唔送香港 999美
香港賣成12000hkd
dp1.2
美馬集運?
之前睇中LG ultrawide 34WQ75C,貪佢90w type c可以叉notebook同有speaker ,想請教各巴打有冇同類mon 做下比較?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞