[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#101 1001又唔開 post & LG oled 2k 240

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
想問下各位巴打LG 32GQ950-B 同 DELL G3223Q 大家會推薦邊隻?
有冇其他32寸既4K 打機睇戲MON介紹?
G3223Q or mpg321ur-qd
呢家買番 LG27GP950 會唔會好反智
睇過 G3223Q 32 吋個 PPI 得 13X,係27吋先做到 160 PPI,我想睇字勁清晰
Order左 G3223Q
希望唔好爆MON
要考慮埋視距 唔可以單睇ppi
如果你得60cm視距 就一定27吋清
40 cm
正正經經換過張枱啦
40cm應該睇唔晒27吋

4K:

延續埋4K 全部都係3K上下

4K其實全世界都係群創嗰塊Panel

ASUS - vg289q vg289q1a
Q1a新啲 但腳架乜都無 但兩部其實一樣
所以289q無貨 你都可以塊買部q1a再買隻架

ACER - VG280K XV280K
其實同ASUS兩部Panel一撚樣
不過VG280K腳架又係乜柒都無
XV280K就升高旋轉都無問題

所以其實VG289q無貨唔使同人爭
ACER都有賣 不過腳架柒啲咁解
除非你認為你隻眼一定要睇ASUS啲調色

ACER仲有部CBL282K 不過香港好似無賣

Dell就嗰S2722QC 呢部係日本Amazon抵買 應該3K鬆啲

想問呢啲資訊係咪仲適用
用緊LG C2 48吋打3a大作
差個細mon打fps驚
應該揀邊種做細Mon好
24吋1k 240
27吋2k 240
27吋4K 144

利申:用緊4090+13700k
總有冇2千左近 抵元mon
G3223Q 日馬 $5150 沖唔沖

但我搵唔到既?
算適用
1080p 360hz啦
如果ultrawide IPS ~ 32-34吋
dell 定 lg 好?
近排想買條thunderbolt 4線,見到唔同牌子都話一條線可以連兩個Mon,請問點樣一條線連兩個Mon?
過時+誤導資訊,睇monitor unboxed/bilibili小雪人做參考好過
集運定直送香港
想問下 4K60hz 27吋左右 Mon 有咩推介?
notebook 出雙Mon 淨係出到60hz
平時長時間打MMORPG同打code
人在加拿大

唔該晒各位大佬
想問下買返舊兩年出既分別大唔大
新手一問 呢兩隻2k mon VG27q1a vs MAG274QRF大家會點簡?
直運算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞